Softbal

Taiwan slaat late aanval van Koninkrijksteam af en wint ook derde duel

Foto: DFotografie

Taiwan slaat late aanval van Koninkrijksteam af en wint ook derde duel

Net als op donderdagavond speelden Team Kingdom of the Netherlands en Taiwan een spannende en goede wedstrijd en wederom viel de beslissing pas na verlenging. Een late comeback van het Koninkrijksteam werd teniet gedaan door vier Taiwaneze runs in de achtste inning. Het werd 6-4 voor Taiwan.

Het Koninkrijksteam was vanmiddag de thuisploeg in Moergestel. Al voordat openingsslagvrouw Britt Vonk de kans kreeg om schade aan te richten, had Taiwan al een snelle 2-0 voorsprong. De voorsprong kwam tot stand via de zo kenmerkende Aziatische speelstijl: twee bunt singles zorgden voor loopsters op het eerste en tweede honk. Startend werpster Lindsey Meadows wist met behulp van haar veld nog wel twee nullen te maken, maar de Taiwaneze catcher Li Szu Shih sloeg vervolgens een bal in de gap in het linksmidveld, waarop beide loopsters konden scoren.

Honkslagen van Brenda Beers en Jessie van Aalst en een vrije loop voor Cindy van der Zanden zorgden in de gelijkmakende slagbeurt direct voor dreiging, maar de dreiging kon niet omgezet worden in runs. De 2-0 tussenstand stond dankzij prima werpen van Yu Ta Teng en aan Nederlandse kant Meadows, Voortman en Merkx lang op het scorebord.

In de zesde inning leek Taiwan de voorsprong te vergroten. Inmiddels had Jessie van Aalst het werpen overgenomen van Marjolein Merkx (met een volledig Hoofdklasseprogramma op zaterdag werd de work load netjes verdeeld over verschillende pitchers). Van Aalst had met twee uit een loopster op het tweede honk en leek al uit de inning te komen met een grondbal naar het tweede honk, maar de aangooi van Suka van Gurp dwong eerste honkvrouw Nicky Uytendaal om haar honk net los te laten. Uytendaal reageerde snel door de bal naar thuis te gooien, waar de loopster van twee nog net uitgetikt kon worden door catcher Laura Wissink.

Lisa Hop gooide een clean inning in de zevende en zo kreeg de slagploeg nog een laatste kans om langszij te komen. Lead-off slagvrouw Cindy van der Zanden kwam met haar kenmerkende eenhandige drag bunt op het honk. Na een velders keuze voor Laura Wissink volgde Suka van Gurp een honkslag en kwam het winnende punt aan slag. De dreiging werd nog groter toen Nicky Uytendaal werd geraakt door de worp van reliever Chin An Ju.

Het was aan de jonge Sterre den Duijn om de punten binnen te slaan en met een harde line drive langs de korte stop deed zij precies dat: Wissink en van Gurp scoorden en trokken de stand gelijk. Pinch runner Annemiek Jansen sneuvelde dankzij een slimme play van de Taiwaneze korte stop op het tweede honk en omdat Britt Vonk de derde nul werd, kwam er voor de tweede dag op rij een verlenging.

Daarin begon Lisa Hop met een foutje op een comebacker, waardoor Taiwan loopsters op het eerste en derde honk kreeg met nul uit. Dankzij een succesvol uitgevoerde squeeze play kwam Taiwan op voorsprong. Nadat op een velders keuze nog een vierde run scoorde, kwam de belangrijke two-run single met twee uit er nog overheen voor een 6-2 voorsprong.

In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Cindy van der Zanden met twee uit en loopsters op twee en drie een infield single waarop zowel Britt Vonk als Brenda Beers kon scoren. Daar bleef het echter bij en zo won Taiwan ook de derde wedstrijd uit deze serie. Het werd uiteindelijk 6-4.

Omdat er op zaterdag een speelronde op het programma staat in de Softbal Hoofdklasse, worden de laatste twee wedstrijden uit deze serie over het weekend heen getild. Op maandagavond om 19.00 uur is de volgende wedstrijd in Rijswijk op het veld van Red Lions en op dinsdag om 16.00 uur wordt de laatste wedstrijd tegen Taiwan gespeeld in Houten op het veld van de Dragons.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal