HB Hoofdklasse

HCAW en Neptunus strijden om eerste plaats in twaalfde speelronde

Foto: DFotografie

HCAW en Neptunus strijden om eerste plaats in twaalfde speelronde

Tijdens de twaalfde speelronde van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse, werd er in een onderling duel tussen HCAW en Neptunus gestreden voor de eerste plaats. De Rotterdammers wonnen de serie en verstevigde de koppositie. Ook de nummer één en twee van de vervolgcompetitie onderste vijf streden tegen elkaar, hier werd de serie door de Haarlemmers gewonnen.

HCAW – Curaçao Neptunus

Vijf innings lang stonden startende werpers Shairon Martis en Dennis Burgersdijk geen punten toe in Bussum. In de zesde inning wist HCAW voor het eerst tot scoren. Kevin Dirksen kon het eerste punt scoren op een honkslag van Shurman Marlin. Jair van Borkulo scoorde nadat hij vier wijd kreeg, later in de slagbeurt op een foutieve pickoff.

Neptunus wist in de zevende slagbeurt te scoren na een lead-off triple van Sheadion Jamanika en een sacrifice fly van Arthur Bonevacia. Door HCAW werd er ook gescoord in deze inning, Delano Selassa begon met een honkslag en werd even later binnengeslagen door Jeandro Tromp. Hiermee werd het 3-1, wat ook de eindstand werd. Burgersdijk gooide de hele wedstrijd en kreeg slechts twee honkslagen tegen, ook gooide hij tweemaal vier wijd en zeven keer drie slag.

Een dag later leek het erop dat Neptunus weer tegen een verlies aan zou lopen. Na één inning stond het 5-1 voor HCAW. Orlando Yntema, die aan het terugkomen is van een blessure, kende een moeilijke start en werd in de eerste inning vervangen door Kevin Kelly. Hij deed het erg goed, in zeven innings kreeg hij slechts drie hits en één run tegen. Hiermee gaf Kelly zijn team de kans om weer terug te komen in de wedstrijd. Langzamerhand kwamen de Rotterdammers terug in de wedstrijd. Na vier innings was de stand weer gelijk en in de zesde inning werd er mede dankzij een 2-RBI single van Dwayne Kemp een voorsprong genomen. In de achtste slagbeurt scoorden beide ploegen nog één run, waardoor het uiteindelijk 6-9 werd in Bussum. Een belangrijke overwinning voor Neptunus met het oog op de koppositie.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Amsterdam Pirates – RCH-Pinguïns

In Amsterdam was het op zaterdag een slugfest voor de Pirates. Er werd met maar liefst 17-0 gewonnen in eigen huis. Iedereen in de startende lineup van de Amsterdammers wist een honkslag te verzamelen. Tommy van de Sanden had er het meest, hij sloeg er drie, waaronder een tweehonkslag. Denzel Richardson kwam tot twee honkslagen, het waren overigens wel twee homeruns. De eerste was een solo-homerun in de tweede inning, twee innings later was het weer raak. Sven van de Sanden, Nelmerson Angela en Daniel Vos combineerden in zeven innings voor een shutout.

Net als op zaterdag, was er ook op zondag vrij weinig spanning tussen de Pirates en de Pinguïns. De ploeg van coach Mervin Gario, kwam al vroeg op voorsprong en deze groeide binnen de eerste drie innings al naar 0-7. Oliver van der Wijst hielp hier goed aan mee, hij sloeg in de tweede inning een 2-run homerun, waarmee hij ook Jules Cremer liet scoren.

Uiteindelijk liepen de Amsterdammers uit tot 0-13. In de negende inning wist RCH nog drie runs te scoren dankzij een bases-clearing double van Geoffrey Verhoef, maar dit was vrijwel de enige aanval die de Heemstedenaren konden creëren op de pitchers van Amsterdam. Naut Kragt begon op de heuvel, zijn opvolgers waren Jelle van der Lelie en Michael Bennett.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers

Quick kwam op zaterdag al snel op voorsprong. Na twee innings was het 7-0 voor de ploeg uit Amersfoort, zonder dat daar een honkslag aan te pas kwam. Een paar innings later werd het 10-0, nog steeds had de thuisploeg slechts één honkslag, een RBI single van Jordy Burger.

Uiteindelijk kwam Quick op vier honkslagen tot dertien runs, Pioniers wist zeven honkslagen te slaan, maar kon met drie runs in de zesde inning een mercy rule niet voorkomen. Jhan Rifaela gooide de hele wedstrijd en kwam tot vijf strikeouts voor Quick in deze 13-3 overwinning.

Na twee ruime overwinningen van Quick, ging het op zondag even helemaal anders. De ploeg uit Amersfoort wist niet tot scoren te komen en de Hoofddorpers lukte dat tien keer in zeven innings. Vooral in de zesde inning kreeg Pioniers de smaak te pakken, maar liefst zeven keer werd er gescoord door de mannen uit Hoofddorp. Honkslagen kwamen in deze inning van Luca van Gorkum, Daniel Heiligers en Andreas Meijer (triple). Sem Nijman stond bij de thuisploeg zes innings lang geen punt toe en verdiende de win, zijn opvolger was Daan Kuit die ook niet in de problemen kwam tijdens deze 10-0 overwinning van Pioniers.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Twins Oosterhout – DSS/Kinheim

In Oosterhout wist de ploeg uit Haarlem in de vijfde inning als eerste te scoren. Dankzij een 2-RBI triple van Cris Herkemij, kwamen de Haarlemmers op een 0-2 voorsprong. Twee innings later ging het helemaal mis voor DSS/Kinheim. Met vier honkslagen, wist Twins maar liefst zeven keer te scoren. De honkslagen kwamen van Luuk Visser, Luuk Bun, Lucas Wols en Railison Bentura. DSS/Kinheim scoorde een slagbeurt later nog eenmaal op een honkslag van Urving Kemp, maar kwam niet meer in de buurt van een overwinning. Twins sloeg namelijk in de tweede helft van deze inning vijf honkslagen oprij, hiermee werd het 11-3 in Oosterhout.

Lang leek het erop dat ook op zondag Twins er met de overwinning vandoor zou gaan. Na vier innings stond het namelijk 0-6 voor de bezoekers en DSS/Kinheim was nog steeds op zoek naar de eerste honkslag. In de zesde en zevende inning kwamen de Haarlemmers op stoom. Acht keer werd er gescoord, waardoor de wedstrijd ineens helemaal was omgekanteld. De ploeg van coach Etienne Meijer nam de voorsprong op een RBI single van Julian Toppen, die Urving Kemp in staat bracht om te scoren. 8-6 was de einduitslag in Haarlem.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Stand bovenste vier
Stand onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse