Honkbal

Sem Robberse in Futures Game, Ceddanne Rafaela naar Triple-A

Sem Robberse in Futures Game, Ceddanne Rafaela naar Triple-A

Het zijn waarschijnlijk de twee grootste talenten uit het Koninkrijk momenteel en vandaag kwamen zowel Sem Robberse als Ceddanne Rafaela in het nieuws. Robberse is geselecteerd voor de Futures Game, de All-Star Game voor de Minor Leagues, terwijl Ceddanne Rafaela de overstap maakt van Double-A naar Triple-A.

Robberse is bezig aan zijn eerste seizoen voor de New Hampshire Fisher Cats, het Double-A team van de Toronto Blue Jays en kent een degelijk seizoen. Zijn ERA is 4.54 en hij gooide 66 strikeouts in 67 innings. Hij is nog wel op zoek naar zijn eerste ‘win’, want hij heeft momenteel een record van 0-5.

Zijn uitverkiezing voor het ‘World Team’ van de Futures Game kan dan ook alleen maar worden gezien als grote opsteker. Samen met de grootste talenten uit de Minor League krijgt hij de kans om zich in de kijker te spelen in de All-Star Game Week in Seattle begin volgende maand. De All-Star Futures Game wordt gespeeld op 8 juli.

Rafaela

Ceddanne Rafaela speelde vorig jaar in de Futures Game en is door de Boston Red Sox dit weekend opgeroepen naar Triple-A. Hij is daarmee weer een stapje dichterbij zijn debuut in de Major League. De snelle Rafaela, die zowel in het infield als in het outfield kan spelen, sloeg in Double-A dit seizoen .294 met zes homeruns en al 30 (!) gestolen honken.

Hij mag zich nu melden bij de Worcester Red Sox, waar hij zijn status als #2 prospect van de Red Sox (#87 overall) waar mag maken op weg naar een mogelijk MLB debuut later dit jaar.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal