Softbal

Taiwan op dreef in Rijswijk, Koninkrijksteam met ruime cijfers verslagen

Foto: Line Drive Captures

Taiwan op dreef in Rijswijk, Koninkrijksteam met ruime cijfers verslagen

In Rijswijk werd op het veld van Red Lions op maandagavond de vierde van vijf oefeninterlands tegen Taiwan, de nummer drie van de wereld gespeeld. Team Kingdom of the Netherlands bereidt zich voor op de WK Kwalificatie en heeft daarin een goede tegenstander gevonden in Taiwan. Na drie spannende wedstrijden, was Taiwan op maandagavond veel te sterk voor Oranje.

Het Koninkrijksteam speelde vanavond een uitwedstrijd en kwam als eerste aan slag. De wedstrijd begon uitstekend: Britt Vonk en Brenda Beers openden met honkslagen en scoorden met twee uit beiden op een honkslag van Cindy van der Zanden.

Op het werpen van starter Jessie van Aalst kwam Taiwan in de tweede inning langszij. De inning begon met een 2-1 achterstand, maar via onder meer vier vrije lopen pakte Taiwan een 4-2 voorsprong. In de volgende Nederlandse slagbeurt zorgden een honkslag van Brenda Beers, een driehonkslag van Maxime van Dalen en een Taiwaneze ervoor dat het Koninkrijksteam op gelijke hoogte kwam.

Lang kon er niet nagenoten worden van deze sterke slagbeurt, want Taiwan sloeg in de gelijkmakende slagbeurt keihard toe. Op Van Aalst en reliever Lindsey Meadows werden maar liefst zeven runs gescoord. Beide ploegen scoorden later nog één run, waardoor er na vierenhalve inning een vervroegd einde aan de wedstrijd kwam. Taiwan was vanavond veel te sterk voor het Koninkrijksteam en won met 12-5.

Op dinsdag wordt de laatste wedstrijd uit deze serie gespeeld. Om 16.00 uur wordt dan in Houten op het veld van de Dragons de eerste pitch gegooid. Er is helaas geen live stream, maar je leest het wedstrijdverslag uiteraard hier.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal