Softbal

Bondscoach Ames presenteert EK Selectie

Bondscoach Ames presenteert EK Selectie

Team Kingdom of the Netherlands Men’s Fastpitch speelt volgende maand in Denemarken het EK en bondscoach Norman Ames heeft zijn selectie voor dit toernooi rond. Hij heeft een mooie mix van ervaring en ook een aantal nieuwe spelers tot zijn beschikking.

De vaste volger van het herensoftbal zal namen als Anthony Beaumont, Enio Kwas, Jeff Delfina, Eldrick Dijkhoff en Enrique Javier nog herkennen van voorgaande edities van het EK. Toch heeft Ames ook een aantal nieuwe namen aan zijn selectie toegevoegd. Dijkhoff neemt vanuit Aruba Norangelo Jacobus en Jair Thompson mee en uit de Nederlandse competitie zijn ook een paar nieuwelingen aangesloten.

Een bekende naam uit de Nederlandse Hoofdklasse is sinds kort Rachid Engelhardt. Engelhardt is voormalig honkbalinternational, honkbalprof en ook speler uit de Honkbal Hoofdklasse. Engelhardt heeft zijn focus verlegd en speelt tegenwoordig Fastpitch Softbal bij Olympia Haarlem. Dat gaat zo goed dat hij nu ook deel uitmaakt van de EK selectie van het Koninkrijksteam.

Op het EK, dat van 24 tot en met 29 juli gespeeld wordt in Denemarken, is Oranje ingedeeld in Poule D bij Frankrijk en Spanje. Het speelschema is nog niet bekendgemaakt. Het EK volg je uiteraard op Honkbalsoftbal.nl.

Selectie

BEAUMONTAnthonyCatcherOlympia Haarlem
CASTILLOReangeloCatcherVennep Flyers
COENRAADForstineOF/IF/PVennep Flyers
DEELSTRATimOFDVH
DELFINAJeffersonOFOlympia Haarlem
DIJKHOFFEldrickIFRoyal Power Aruba
ENGELHARDTRachidUtilityOlympia Haarlem
JACOBUSNorangeloIF/OFRoyal Power Aruba
JAVIEREnriqueIFLocos Breclav
JUAQUINDyronUtilityOlympia Haarlem
JUAQUINMyronIFVennep Flyers
KWASEnioPitcherVennep Flyers
LOURENSEmeronUtilityOlympia Haarlem
MEYERSFranselPitcherVlaardingen Holy
PIRELAJonelIFVennep Flyers
THOMPSONJairPitcherRoyal Power Aruba
WOUTERSJorgeIFVennep Flyers
WURSTENJimmyOFOlympia Haarlem
Staff 
Norman AmesBondscoach
Glennsig PoloniusCoach
Marlon ComenenciaCoach
Sven VosFysio
Kristina GraafstalTeammanager
 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal