Softbal

Homeruns helpen Koninkrijksteam aan winst tegen Taiwan

Maxime van Dalen is back! Ze sloeg vandaag een homerun. Foto: Louie Jay Sienders

Homeruns helpen Koninkrijksteam aan winst tegen Taiwan

Na vijf onderlinge wedstrijden op Nederlandse bodem de afgelopen twee weken stonden Team Kingdom of the Netherlands en Taiwan op vrijdag in Praag tegenover elkaar tijdens de Prague Softball Week. Eens te meer bleek in een spannende wedstrijd dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn.

Het Koninkrijksteam nam in de eerste inning een 1-0 voorsprong dankzij een lead-off homerun van aangewezen slagvrouw Britt Vonk, die de bal in het rechtsmidveld ver over het hek heen sloeg. Starting pitcher Eva Voortman, die de eerste inning zonder veel problemen door kwam, kreeg het in de tweede inning zwaar. Zhu Shih Li opende deze slagbeurt met een solo homerun om de stand gelijk te trekken en met loopsters op de honken volgde hierna nog een two-run triple om Taiwan een 3-1 voorsprong te geven.

Voortman werd hierna vervangen door Lindsey Meadows-Oosterveld, die de Taiwaneze aanval wist te beteugelen en haar ploeg een kans gaf om terug te komen in de wedstrijd.

Homeruns

Dat is precies wat er vervolgens ook gebeurde, want Maxime van Dalen toonde in de vierde slagbeurt aan weer volledig terug te zijn. Ze sloeg de bal zo hard weg dat hij bijna over het het hek áchter het outfieldhek in het rechtsveld sloeg voor een solo homerun. Na een honkslag van Jessie van Aalst kwam vervolgens Sterre den Duijn in het slagperk en zij sloeg de bal eveneens over het hek voor haar eerste homerun in de hoofdmacht van het Koninkrijksteam. Zij nam van Aalst mee over de thuisplaat en bezorgde haar team zo een 4-3 voorsprong.

Een inning later zorgden honkslagen van opnieuw Maxime van Dalen en Sterre den Duijn voor loopsters op het eerste en tweede honk en nu was het Lizzie Clarijs die doorkwam met een clutch two-out RBI single in het midveld.

Meadows-Oosterveld en Lisa Hop gooiden de wedstrijd, mede dankzij goede defense (zie ook de geweldige vangbal van Brenda Beers hieronder), in het slot en zo won het Koninkrijksteam met 5-3 van Taiwan.

Morgen is Taiwan om 18.30 uur opnieuw de tegenstander.

Koninkrijksteam U18

Eerder vandaag speelde ook Team Kingdom of the Netherlands U18 al een wedstrijd op de Prague Softball Week. Na drie nederlagen tegen de Tsjechen en een overwinning op Oekraïne, werd vandaag Duitsland U18 met 11-1 verslagen.

Foto: Czech Softball

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal