HB Hoofdklasse

Pirates in extra innings te sterk voor Neptunus

Foto: Robert Bos

Pirates in extra innings te sterk voor Neptunus

In de dertiende speelronde van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse, werd er drie keer ruim gewonnen. In het Neptunus Familiestadion werd er een echte kraker gespeeld tussen Pirates en Neptunus, de bezoekers uit Amsterdam trokken in de elfde inning aan het langste eind.

HCAW – RCH-Pinguïns

Vier innings lang werd er niet gescoord in Bussum, hierna ging de thuisploeg los op de werpers van RCH. In de vijfde inning werd een 2-0 voorsprong opgebouwd, een slagbeurt later werd het 10-0. Max Draijer, Delano Selassa, Victor Draijer, Kevin Dirksen (2), Shurman Marlin en Bob van der Meer (2) verzamelden allemaal RBIs in deze 8-run inning.

Gio de Graauw verdiende de win voor HCAW, hij gooide vijf innings en kreeg hierin twee hits tegen. Zijn opvolger, Jasper Elfrink, verdiende de save in deze 10-0 mercy rule overwinning.

Box score

Curaçao Neptunus – Amsterdam Pirates

In Rotterdam werd er een spannende pot honkbal gespeeld, de winnaar hiervan werd pas in de elfde inning bepaald. Neptunus kwam al in de eerste inning op voorsprong, Stijn van der Meer en Dwayne Kemp konden scoren op een driehonkslag van John Polonius, waardoor het 2-0 werd. Pas in de zevende inning scoorden de Amsterdammers voor het eerst. Denzel Richardson begon de inning met een single, Oliver van der Wijst volgde met een RBI double. Hij scoorde later zelf de gelijkmaker op een honkslag van Duco Nuijten.

Neptunus nam een slagbeurt later weer de voorsprong, Stijn van der Meer sloeg met twee uit een ground rule double en werd hierna binnengeslagen door Rogear Bernadina. Pirates forceerde in de negende inning een verlenging door de 3-3 te scoren. Alex Madera, die op het honk kwam door een honkslag, kon scoren op een RBI single van Jules Cremer.

Pas in de elfde inning werd er weer gescoord. Duco Nuijten bracht Oliver van der Wijst over de thuisplaat met een honkslag en ook Jules Cremer kwam tot scoren na een sacrifice fly van Kenny Berkenbosch. Neptunus kwam niet meer tot scoren, waardoor Pirates de 3-5 overwinning mee naar huis nam.

Box score

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

Tussen DSS/Kinheim en Quick was het redelijk lang nog spannend, maar in de zevende inning ging het helemaal mis bij de bezoekers uit Amersfoort. In deze inning werd een 5-3 voorsprong omgezet in een 13-3 overwinning. Honkslagen kwamen in deze beurt van Matis Crouwel, Jesse van den Berg, Amarensio Franka, Jochem Koedijk en Jesse Velders. Op de heuvel bij de Haarlemmers begon Martijn Schoonderwoerd, hij gooide 6.2 innings. De zevende inning werd afgemaakt door Mathijs Oosterbeek.

Box score

Twins Oosterhout – UVV

In Oosterhout was de thuisploeg net een tandje te sterk voor UVV. Filip Capka (W, 7 IP, 4 H, 0 R, 0 BB, 11 SO) en Terrence Garcia (2 IP, 0 H, 0 R, 2 BB, 0 SO) wisten de ploeg uit Utrecht van scoren te weerhouden. De Oosterhoutse aanval wist in de zesde inning vijf keer te scoren. Honkslagen kwamen van Luuk Bun, Jerzy van Gool (RBI) en Marnix Ruben (RBI). Uiteindelijk scoorde Twins nog één run, waardoor het 6-0 werd in Oosterhout.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse