Softbal

Koninkrijksteam oppermachtig tegen Taiwan

Foto: Czech Softball

Koninkrijksteam oppermachtig tegen Taiwan

Voor de vierde keer in vijf dagen en voor de derde keer op rij tegen Taiwan heeft Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch op zaterdagavond een interland gewonnen. In Praag waren zij vandaag oppermachtig tegen Taiwan. De nummer drie van de wereldranglijst werd in vijf innings met 9-0 opzij geschoven.

Een tweehonkslag van Maxime van Dalen zorgde in de eerste inning al voor een vroege voorsprong, want zij sloeg hiermee Britt Vonk (honkslag) over de thuisplaat voor de eerste run van de wedstrijd. Het was een voorsprong die later groot genoeg zou blijken voor starting pitcher Marjolein Merkx, die vijf shutout innings gooide, waarin zij slechts één honkslag tegen kreeg.

In de tweede inning werd de voorsprong uitgebreid nadat Cindy van der Zanden en Laura Wissink via honkslagen op het honk en schoven dankzij een sacrifice bunt van Suka van Gurp naar het tweede en derde honk. Een grondbal van Damishah Charles en een tweehonkslag van Britt Vonk zorgden voor nog eens twee runs.

Rally

Het grote verschil werd gemaakt in de derde inning, waarin alles goed leek te vallen voor het Koninkrijksteam. RBI hits van Jessie van Aalst, Cindy van der Zanden (double), Laura Wissink, Suka van Gurp (double) en Britt Vonk zorgden voor een five-run rally. Het bleek de doodsteek voor Taiwan, dat vandaag geen enkele kans kreeg van het Koninkrijksteam.

In de vierde inning werd het zelfs 9-0 voor Oranje toen Jessie van Aalst een RBI single sloeg, nadat Maxime van Dalen haar tweede tweehonkslag van de wedstrijd sloeg.

Een ijzersterke Marjolein Merkx gooide de wedstrijd in het slot. In haar vijf shutout innings kreeg zij dus maar één honkslag tegen en gooide zij bovendien vijf keer drie slag. Zo won het Koninkrijksteam voor de derde keer op rij van Taiwan, nadat het de vier eerste onderlinge duels verloor.

Morgen speelt Oranje om 11.00 uur ’s ochtends tegen thuisland Tsjechië. Deze wedstrijd zie je dankzij SDTV op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal