College

Amerikaanse versterking voor softbalsters Neptunus

Foto: Katie Albertson

Amerikaanse versterking voor softbalsters Neptunus

Direct na de zomerstop begroet Neptunus Daisy Munoz, een binnenvelder. Zij speelde van 2019 tot 2023 voor Cal State Fullerton. In die periode speelde ze maar liefst 243 wedstrijden voor de ‘Titans’ en kwam daarbij tot een indrukwekkend slaggemiddelde van .309.

Photo: Jason Akasaki

Met 34 homeruns en 151 binnengeslagen punten leverde ze een belangrijke bijdrage aan de successen die haar team vierde in die seizoenen. Eén van de meest in het oog springende daarvan was toch wel het kampioenschap van de Big West Conference. In de beslissende wedstrijd sloeg Daisy bij een 1-1 stand in de 6de inning de bal over het hek voor een solo homerun. Toen de Titans daarna drie nullen maakten, was het kampioenschap binnen; 2-1.
Behalve een sterke slagvrouw, is Daisy ook een fielder van de buitencategorie. Met slechts 13 fouten in 1674 spelsituaties (fielding percentage van .992 ), is ze al die jaren zeer betrouwbaar in het veld geweest voor CSF.

Daisy start voor het eerst voor Neptunus in de eerste thuiswedstrijd tegen Olympia Haarlem op 29 juli om 1400 uur.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College