Softbal

Koninkrijksteam blijft ongeslagen in Praag, verslaat thuisland Tsjechië

Foto: Czech Softball

Koninkrijksteam blijft ongeslagen in Praag, verslaat thuisland Tsjechië

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch heeft zijn ongeslagen status op de Prague Softball Week behouden met een 8-2 overwinning op thuisland Tsjechië. Net als in de vier onderlinge wedstrijden in Nederland in mei was het Koninkrijksteam vandaag duidelijk te sterk voor de Tsjechen, mede dankzij de 3-run homerun van Annemiek Jansen.

Het Koninkrijksteam nam een vroege voorsprong dankzij een effectieve two-out rally. Dinet Oosting sloeg een tweehonkslag en scoorde even later op de honkslag door het midden van Cindy van der Zanden. De Tsjechen sloegen echter direct terug. Zij maakten daarbij gebruik van wat controleproblemen van de Nederlandse starting pitcher Eva Voortman.

Voortman opende de gelijkmakende eerste slagbeurt met een hit by pitch. Twee honkslagen en twee wilde worpen zorgden ervoor dat Tsjechië een 2-1 voorsprong kon nemen. De controleproblemen achtervolgden Voortman ook in de tweede inning: een honkslag, een vrije loop en een geraakt werper zorgden voor honkloopsters, maar een dubbelspel van Suka van Gurp en een strikeout maakte een einde aan de dreiging.

In de derde inning nam het Koninkrijksteam de voorsprong weer in handen. Dinet Oosting kwam met vier wijd op het eerste honk en scoorde op de driehonkslag van Cindy van der Zanden. Op een squeeze play werd van der Zanden vervolgens uitgetikt door de oplettende derde honkvrouw, die er net op tijd bij was om van der Zanden te tikken voordat zij over de thuisplaat gleed. Omdat van Aalst, die de stootslag neerlegde, direct naar het tweede honk doorliep, stond er meteen weer een loopster in scoringspositie. Die scoringskans werd verzilverd dankzij een RBI single van Laura Wissink.

De 3-2 voorsprong stond nog lang op het scorebord dankzij goed werpen van relievers Veronika Peckova en Lisa Hop. In de zesde inning was het Peckova die opeens last kreeg van controleproblemen. Vrije lopen voor Laura Wissink, Lizzie Clarijs en Suka van Gurp zorgden voor volle honken met één uit. Een wilde worp en een doorgeschoten bal later stond het 5-2. Met van Gurp op drie kreeg Britt Vonk vier wijd en toen zorgde Annemiek Jansen voor het hoogtepunt van de wedstrijd: een three-run homerun om de uiteindelijke 8-2 eindstand op het scorebord te zetten.

Clarijs (0.1 IP) en Lindsey Meadows-Oosterveld gooiden de wedstrijd in het slot en zo werd ook de vierde wedstrijd van de Prague Softball Week gewonnen. Op maandag volgt een double header tegen Australië en zal het Koninkrijksteam proberen ongeslagen te blijven in Praag. Beide wedstrijden (om 11.00 uur en om 15.00 uur) zie je live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal