HB Hoofdklasse

Pirates wint serie van Neptunus, DSS/Kinheim sweept Quick in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Robert Bos

Pirates wint serie van Neptunus, DSS/Kinheim sweept Quick in Lucky Day Hoofdklasse

De Lucky Day Hoofdklasse Honkbal werd op zaterdag geteisterd door regen. Hierdoor konden er slechts twee wedstrijden worden gespeeld. Op zondag werd er wel volop gespeeld, inclusief een doubleheader in Haarlem. Pirates won de serie van koploper Neptunus en DSS/Kinheim wist Quick te sweepen in de dertiende speelronde van het seizoen.

Curaçao Neptunus – Amsterdam Pirates

In Amsterdam, kwam de thuisploeg zaterdag al snel op voorsprong. In de tweede inning werd het 1-0, mede dankzij een tweehonkslag van Kenny Berkenbosch. Deze klap bracht Oliver van der Wijst (hit by pitch) naar het derde honk, hier vandaan kon hij scoren op een sacrifice fly van Duco Nuijten. Een inning later gingen de Amsterdammers los met twee uit in de inning. Honkslagen kwamen van Tommy van de Sanden, Alex Madera (RBI), Oliver van der Wijst (2-RBI double), Kenny Berkenbosch (RBI), Duco Nuijten en Luca Pastor (2 RBI). Hiermee stond de thuisploeg 7-0 voor na drie innings. Neptunus kwam in negen innings slechts één keer tot scoren, dit gebeurde toen Arthur Bonevacia in de vijfde inning de bal over het hek joeg voor een homerun. Hiermee werd het 7-1 voor Pirates. Nelmerson Angela gooide zeven innings en verdiende de win, zijn opvolger was Daniel Vos.

Een dag later werd in Rotterdam een sweep voorkomen. Neptunus kwam snel op een 1-0 voorsprong, door drie basehits op rij van Rogear Bernadina, Dwayne Kemp en Christian Diaz. Hierna namen de Amsterdammers de voorsprong stevig in handen. Een RBI double van Kenny Berkenbosch en een RBI single van Duco Nuijten zorgden in de tweede inning voor een stand van 1-2. Een beurt later werd het 1-4 dankzij een RBI single van Denzel Richardson. In de tweede helft van deze inning ging het mis bij Amsterdam. Bernadina begon de slagbeurt met een tweehonkslag, hij kon scoren op een honkslag van Arthur Bonevacia. Een honkslag van de nieuwe Amerikaanse catcher van Neptunus, Tony Krueger, bracht Dwayne Kemp binnen. Sheadion Jamanika volgde met een 2-RBI triple en zelf kwam hij ook nog tot scoren op een honkslag van Faas Sluijter. In de zes innings die volgden, werd er door allebei de teams niet meer gescoord, zo won Neptunus dus met 6-4 in eigen huis.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

HCAW – RCH-Pinguïns

De wedstrijd van zaterdag werd vanwege de regen afgelast en zal op maandagavond worden ingehaald in Heemstede.

Op zondag kon er wel gespeeld worden, in deze wedstrijd stond Kaj Timmermans sterk te gooien op de heuvel. In acht innings gooide hij vier keer drie slag, nul keer vier wijd en krijg hij twee hits tegen terwijl hij de nul hield. Nick Keur gooide de wedstrijd zonder problemen uit en verdiende de save in deze 3-0 overwinning. De eerste punten van HCAW kwamen in de vijfde inning. Met twee uit sloeg Julian Goins een honkslag, Brendly Martina en Delano Selassa volgden met triples, waardoor het 2-0 werd. Quintin de Cuba scoorde na een lead-off double het derde punt in de achtste inning.

Box score (zondag)

Twins Oosterhout – UVV

In Utrecht was het op zaterdag tot het einde spannend. In de zesde inning opende de bezoekers uit Oosterhout de score. Op een driehonkslag van Luuk Visser, scoorde Yurdion Martie (vier wijd) de 0-1. Een beurt later werd het 0-3 dankzij een aantal fouten in de Utrechtse verdediging. UVV kwam wel meteen terug in de wedstrijd. De belangrijke klap in deze inning was een double van J’mar Calliste. In de achtste inning kwam de thuisploeg op voorsprong, dankzij doubles van Malcolm Marlin en Nik Cardinal en een honkslag van Ryan Wheat. Een inning later kwam Twins weer op gelijke hoogte, dankzij een RBI single van Marnix Ruben. UVV maakte in de tweede helft negen een einde aan de wedstrijd via een walk-off single van Timothy Rojas. Deze honkslag gaf pinch-runner Roy Winkel de kans om de 5-4 te scoren.

Op zondag was het wederom spannend tussen Twins en UVV, alleen viel het kwartje dit keer de andere kant op. UVV wist niet te scoren op het werpen van Raf Cocu (W, 6 IP, 1 H, 0 R, 5 BB, 6 SO) en Jan van den Hurk (S, 3 IP, 3 H, 0 R, 0 BB, 2 SO). Runs waren een schaarste in Oosterhout, het lukte Twins slechts tweemaal om te scoren. In de zesde inning sloegen Gijs van Zalingen en Yurdion Martie honkslagen, waarop gescoord kon worden. Een beurt later kon Luuk Bun na vier wijd scoren op een wilde worp. Hiermee werd het 2-0 in het voordeel van Twins.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

DSS/Kinheim – Quick Amersfoort

Net als in Heemstede, kon er op zaterdag ook in Amersfoort niet gespeeld worden. Hierdoor werd er op zondag in Haarlem een doubleheader gespeeld om deze wedstrijd meteen in te halen.

In de eerste wedstrijd van de doubleheader kwam DSS/Kinheim als eerste op voorsprong. In de vierde inning begon Cris Herkemij met een tweehonkslag, hij kon scoren op een honkslag van Matis Crouwel. Een slagbeurt later begonnen de Haarlemmers wederom sterk. Jochem Koedijk sloeg een lead-off double, hij kwam direct tot scoren op een sacrifice fly van Urving Kemp. Hierna raakte de thuisploeg de voorsprong kwijt toen Edvin Irausquin de bal ver over het hek in het linksveld sloeg voor een 3-run homerun. Deze homerun zorgde ervoor dat de slagploeg van DSS/Kinheim aan het werk moest. Vijf keer werd er gescoord in de tweede helft zes. Honkslagen kwamen van Nick Hofer, Jochem Koedijk, Sem Kuijper (double) en Jesse Velders. Hiermee kwam de stand op 7-3, wat na zeven innings (vanwege de doubleheader) ook de einduitslag was.

Een half uur na afloop van de eerste wedstrijd, begon wedstrijd nummer twee. In deze wedstrijd kwam de slagploeg van DSS/Kinheim wat eerder op stoom. In de tweede inning begon Sem Kuijper met een tweehonkslag, Jesse Velders, Thomas Bos, Matis Crouwel, Nick Hofer en Julian Toppen (double) volgden allen met honkslagen, waardoor het 0-5 werd. Quick scoorde in de tweede helft van de inning één run op een doorgeschoten bal. De Haarlemmers, die deze wedstrijd uit speelden, kwamen nog twee keer tot scoren, Quick lukte dat nog één keer, waarmee het 2-7 werd in het voordeel van DSS/Kinheim.

Box score (zondag – game 1)

Box score (zondag – game 2)

Stand in de bovenste vier (RCH en HCAW halen de wedstrijd van zaterdag in op maandagavond)
Stand in de vervolgcompetitie onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse