EK U12 2023

Honkballers Koninkrijksteam U12 gaan op jacht naar Europese titel

Honkballers Koninkrijksteam U12 gaan op jacht naar Europese titel

Team Kingdom of the Netherlands U12 speelt deze week het EK U12. De ploeg van bondscoach Peter Herkemij speelt van 5 tot en met 9 juli om de Europese titel in het Franse Valenciennes op de velden van de Viperes.

Sinds Oranje in 2017 weer aan het EK U12 deelneemt, heeft het al een aantal medailles gepakt: brons in 2017, zilver in 2019 en brons in 2022. De medaille die nog ontbreekt, is dus de gouden medaille en met dat doel reist het team uiteraard af naar het EK!

Herkemij heeft vijftien spelers geselecteerd voor het EK, waarvan er twee ook vorig jaar al het brons pakten tijdens het EK van 2022. Marcelo Montenegro van Unicorns en Javier Chance van Scimitars waren er toen ook al bij. HCAW en Neptunus zijn de twee hofleveranciers van de selectie met drie spelers elk.

Team Kingdom of the Netherlands is tijdens het EK ingedeeld in Poule B met daarin ook Oostenrijk, Litouwen en Tsjechië. In Poule A spelen Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. Op 5 juli is Oostenrijk om 13.00 uur de eerste tegenstander en daarna volgen op 6 juli Litouwen om 10.30 uur en op 7 juli Tsjechië om 13.00 uur. In het weekend worden dan de finale wedstrijden gespeeld.

Alle wedstrijden zie je live op Honkbalsoftbal.tv!

De volledige selectie:

NaamPositieClubFavoriete Honkballer
Andrew Jerome ArendsP/2B/SSNeptunusFernando Tatis Jr.
Lucas BaanPHoofddorp PioniersAaron Judge
Stan BoumaP/C/1BHCAW en ScimitarsXander Bogaerts
Jaivy BrugmanP/1BHoofddorp PioniersAaron Judge en Derek Jeter
Javier ChanceSSScimitarsXander Bogaerts
Tijn DelemarreP/1B/3BHCAWAaron Judge
Rayan DixP/C/SS/OFJekaJ.P. Crawford
Rudgendrick FeliciaP/2B/OFNeptunusAaron Judge
Sen Lesley FlartP/OFAmsterdam DiamondsAaron Judge
Teije GoesP/SS/OFHCAWShohei Othani
Marcelo MontenegroP/IFUnicornsJosé Altuve
Riley van den BroekP/SS/3BNeptunusAaron Judge
Philip SieweP/3BScimitarsXander Bogaerts
Dyshaïro ZandvlietC/SS/OFAmsterdam PiratesFernando Tatis Jr.
Jelle ZuiverC/2B/OFUVVBo Bichette

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2023