Softbal

Koninkrijksteam sluit Prague Softball Week af met dubbele nederlaag tegen Australië

Foto: Czech Softball

Koninkrijksteam sluit Prague Softball Week af met dubbele nederlaag tegen Australië

In de laatste twee oefeninterlands van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch was op maandag Australië de tegenstander. Nadat het Koninkrijksteam vorige week het eerste onderlinge duel op de Prague Softball Week nog won, waren de Australiërs vandaag twee keer te sterk.

In de eerste wedstrijd stond de einduitslag al na één slagvrouw op het scorebord. Op het werpen van Jessie van Aalst sloeg de Australische openingsslagvrouw Tamieka Whitefield een driehonkslag en dankzij een foutje van eerste honkvrouw Maxime van Dalen kon zij in dezelfde actie nog scoren. Hierna kwam het Koninkrijksteam dankzij goede pitching van van Aalst zelf en relievers Lisa Hop en Lindsey Meadows eigenlijk niet meer in de problemen, maar het lukte de ploeg zelf niet om aanvallend een vuist te maken.

Op het werpen van Kandra Lamb werd geen enkele honkslag geslagen. Het werd geen perfect game, want dankzij vrije lopen voor Britt Vonk (2) en Suka van Gurp kwamen er nog wel honkloopsters, maar tot scoren kwam Oranje niet. Zo won Australie met 1-0 en verloor het Koninkrijksteam voor het eerst tijdens deze Prague Softball Week.

Game 2

Enkele uren later kwam een kans op revanche. Daarvoor moesten de speelsters van het Koninkrijksteam het opnemen tegen een oude bekende: Stephanie Trzcinski. Trzcinski werd in 2018 namens DSS nog Beste Werpster in de Hoofdklasse en gooide ook vandaag erg goed. Een no-hitter werd het niet, want Brenda Beers sloeg als tweede slagvrouw van de wedstrijd een bunt single. Zij sneuvelde bij een poging tot stelen van het tweede honk en zo bleef Oranje voorlopig op de nul staan.

Voor het Koninkrijksteam begon Eva Voortman en zij sloot zich aan in het rijtje uitblinkende pitchers van vandaag. In haar drie innings sloeg Australië geen enkele honkslag, maar omdat ook het Koninkrijksteam niet wist te scoren bleef het lang 0-0.

Pas in de vijfde inning werd er gescoord en het waren de Australiërs die wederom op voorsprong kwamen. Marjolein Merkx, die een goede vierde inning gooide, kwam in de vijfde inning in de problemen. Een veldfout en twee honkslagen zorgden voor volle honken. De tweede honkslag kwam hard op haar been, waardoor Merkx de wedstrijd moest verlaten. Haar vervangster Lisa Hop kreeg vervolgens nog twee honkslagen tegen voordat zij uit de inning kon komen en zo scoorden de drie honkloopsters die al op de honken stonden.

Omdat beide teams niet meer tot scoren kwamen, won Australië ook de tweede wedstrijd, deze keer met 3-0.

Dit was de laatste oefeninterland voor het Koninkrijksteam op weg naar het WK Kwalificatietoernooi in Valencia dat op 18 juli begint. Met mooie wedstrijden en een aantal knappe overwinningen tegen teams als Taiwan, Tsjechië en Australië kan het team met een goed gevoel afreizen naar Spanje, waar het in Groep B een plek bij de top twee zal moeten bemachtigen om zich direct te plaatsen voor het WK van 2024.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal