HB Hoofdklasse

Inhaalwedstrijd: HCAW in extra innings te sterk voor RCH

Foto: Alfred Cop

Inhaalwedstrijd: HCAW in extra innings te sterk voor RCH

Op maandagavond werd er in de Lucky Day Hoofdklasse Honkbal een wedstrijd ingehaald tussen RCH-Pinguïns en HCAW. Deze wedstrijd stond origineel gepland op zaterdag, maar kon wegens de regenval niet doorgaan.

HCAW kwam al vroeg op voorsprong. In de eerste inning werd er vijfmaal gescoord. Shurman Marlin sloeg in deze beurt een 3-run homerun. Met deze verre klap bracht hij Kevin Dirksen (vier wijd) en Jair van Borkulo (honkslag) over de thuisplaat. De voorsprong van de Bussumers groeide uit tot 0-7 na honkslagen van Delano Selassa en Kevin Dirksen in de tweede inning.

De thuisploeg kwam langzamerhand terug in de wedstrijd. Raul Jacobs en Denzel Brooks hadden een goede dag aan slag. Jacobs ging twee uit vijf, met twee binnengeslagen punten. Brooks ging drie uit vier en sloeg ook twee runs binnen. Thomas Kwakernaak kende ook een productieve dag, ondanks dat hij geen honkslagen sloeg, verzamelde hij wel drie RBIs.

Na negen innings stond het 8-8 in Heemstede. In de tiende beurt nam HCAW een ruime voorsprong. Delano Selassa begon met een double, Victor Draijer sloeg een single, Jeandro Tromp en Kevin Dirksen sloegen ook doubles waarmee HCAW op een voorsprong van 8-12 kwam.

Met deze overwinning staat HCAW nu gelijk in punten met Curaçao Neptunus op de eerste plek in de vervolgcompetitie bovenste vier.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse