EK U12 2023

Koninkrijksteam U12 opent EK met ruime overwinning op Oostenrijk

Koninkrijksteam U12 opent EK met ruime overwinning op Oostenrijk

Terwijl een storm over Nederland trok, opende Team Kingdom of the Netherlands U12 zijn jacht op de Europese titel met een overwinning op Oostenrijk. Ook in Valenciennes, in Noord-Frankrijk, was het in eerste instantie slecht weer en zo begon de wedstrijd ruim een uur later, maar toen de wedstrijd begon lieten de talentvolle honkballers zien wat zij in hun mars hadden.

Oostenrijk kon in zijn eerste slagbeurt op het werpen van Jaivy Brugman niet tot scoren komen en terwijl de regendruppels nog stevig uit de Franse wolken vielen, nam het Koninkrijksteam al in de eerste inning een grote voorsprong. Javier Chance opende het bal voor de Oranje talenten met een two-run homerun naar het midveld en deze homerun werd op een wel hele bekende manier gevierd. Dat hebben we dit jaar eerder gezien:

In dezelfde slagbeurt sloegen vervolgens Rayan Dix en Jelle Zuiver (RBI) honkslagen en kwam Philip Siewe door een foutje op het honk. Dyshairo Zandvliet zorgde vervolgens voor de kers op de taart met een two-run triple, die zijn ploeg een 5-0 voorsprong gaf.

De Oostenrijkers deden iets terug door drie runs te scoren in de tweede inning, maar omdat pitchers Brugman, Lucas Baan en Stan Bouma verder geen runs meer toestonden, kon de slagploeg de voorsprong weer verder uitbouwen. Dat gebeurde in de derde inning toen Rayan Dix na zijn tweehonkslag kon scoren op de sac fly van Dyshairo Zandvliet en in de vierde inning via de tweede two-run homerun van Javier Chance en de tweede RBI-single van Jelle Zuiver.

Na zes innings stond er een 9-3 overwinning op het scorebord voor het Koninkrijksteam U12, dat morgen om 10.30 uur zijn tweede wedstrijd tegen Litouwen speelt. Ook die wedstrijd bekijk je live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2023