EK U12 2023

Koninkrijksteam U12 via monsterzege op Litouwen naar halve finale EK

Javier Chance staat na twee wedstrijden al op vijf homeruns. Foto: Glenn Gervot Photography

Koninkrijksteam U12 via monsterzege op Litouwen naar halve finale EK

Op donderdagochtend stond om 10.30 uur de tweede wedstrijd van Team Kingdom of the Netherlands op het EK in Valenciennes op het programma. Honkbaldwerg Litouwen was de tegenstander en op voorhand werd er een grote zege verwacht. Die verwachting kwam meer dan uit, want na drie innings stond er een 24-0 eindstand op het scorebord.

Spannend werd het geen moment, want starter Tijn Delemarre gooide in de eerste inning drie strikeouts. Na twee slagmensen stond er al een 1-0 voorsprong op het bord, want nadat Marcelo Montenegro vier wijd kreeg, sloeg Rudgendrick Felicia hem binnen. Het was het startsein voor een mega rally in de eerste inning, waarin de Oranje boys 14 runs scoorden.

Daar werden in de tweede inning nog vrolijk tien runs aan toegevoegd. Aanvallend blonken onder meer Marcelo Montenegro (3 uit 3 met twee triples, 4 runs en 4 RBI), Rudgendrick Felicia (3 uit 4 met een triple, 4 runs en 2 RBI) en Dyshairo Zandvliet (2 uit 3 met een triple, 3 runs en 4 RBI) uit. De grote ster was opnieuw Javier Chance. De korte stop ging 3 uit 3 met 3 homeruns en zeven RBI, nadat hij een dag eerder ook al twee homeruns sloeg.

Tijn Delemarre gooide uiteindelijk 2 perfecte innings met 5 strikeouts en pakte de win. Sen Lesley Flart gooide in de derde inning ook nog een keer drie slag en haalde de 24-0 overwinning binnen.

Morgen volgt een mooie test voor het Koninkrijksteam U12, want dan is Tsjechië om 13.00 uur de volgende tegenstander. De Tsjechen wonnen gisteren met 25-1 van Litouwen en spelen later vandaag tegen Oostenrijk. Waarschijnlijk gaat de wedstrijd morgen om de groepswinst. Ook deze wedstrijd zie je morgen live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2023