HB Hoofdklasse

Pirates en RCH verslaan top twee in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Alfred Cop

Pirates en RCH verslaan top twee in Lucky Day Hoofdklasse

In de top vier van de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse zagen we op donderdagavond twee spannende wedstrijden, waarbij de nummer drie en vier wisten te winnen van de top twee. In de vervolgcompetitie onderste vijf werd er gespeeld tussen Hoofddorp Pioniers en DSS/Kinheim in Hoofddorp. In Utrecht nam UVV het op tegen Quick Amersfoort.

HCAW – Amsterdam Pirates

In Bussum braken de bezoekers uit Amsterdam in de derde inning door. Er werd namelijk drie keer gescoord na honkslagen van Luca Pastor, Roelie Henrique en Oliver van der Wijst. HCAW kwam hierna langzamerhand terug in de wedstrijd. Quintin de Cuba kon na geraakt werper, een honkslag van Bob van der Meer en vier wijd voor Max Draijer scoren op een wilde worp. Een inning later werd het 2-3 toen ook Victor Draijer via een wilde worp binnen kwam. Pirates verzegelde de overwinning in de zevende slagbeurt. Hierin werd driemaal gescoord. Roelie Henrique begon met vier wijd, Tommy van de Sanden sloeg een honkslag, Alex Madera kreeg ook vier wijd. Met volle honken zorgden schijn en een wilde worp voor twee Amsterdamse runs. Later bracht een groundout van Denzel Richardson ook de 2-6 binnen. Dit was na zeven innings de einduitslag in Bussum, vanwege de sun-delay en de curfew regel, was er geen tijd voor de laatste twee innings.

Box score

RCH-Pinguïns – Curaçao Neptunus

RCH kwam in eigen huis als eerste op voorsprong. Tweemaal vier wijd, een bunt single en een hit by pitch zorgden voor de 1-0. Pas in de zesde inning kwam Neptunus op gelijke hoogte. Na vier wijd voor Christian Diaz en een tweehonkslag van Arthur Bonevacia, sloeg John Polonius de gelijkmaker binnen met een honkslag door het midden. De thuisploeg kwam meteen met een antwoord. In de tweede helft zes raakten de honken vol door twee keer geraakt werper en een honkslag van Paris Aguilera. Met twee nullen in de inning waren Jesse Aussems en Denzel Brooks clutch, zij sloegen allebei met een honkslag punten binnen. Hierdoor namen de Pinguïns een 4-1 voorsprong. Neptunus kwam nog wel terug in de wedstrijd, maar de beslissende klap kon niet vallen. Hierdoor keken de Rotterdammers na negen innings aan tegen een 4-3 nederlaag.

Box score

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

In een lokale derby, wisten de Haarlemmers vrij makkelijk te winnen in Hoofddorp. Mede dankzij zeven fouten bij de Hoofddorpse verdediging, kwam de ploeg van Etienne Meijer tot tien runs. De bezoekers uit Haarlem kwamen tot slechts zes honkslagen, Jochem Koedijk en Matis Crouwel hadden er allebei twee. Op de heuvel bij DSS/Kinheim verdiende Martijn Schoonderwoerd de win, hij gooide vijf shutout innings. Zijn opvolgers waren Ben Neijndorff, Mathijs Oosterbeek en Robyn Clara.

Box score

UVV – Quick Amersfoort

Op Sportpark de Paperclip wist Quick te winnen dankzij een sterke vierde inning. In deze slagbeurt werd een 0-1 voorsprong vergoot naar een 0-5 voorsprong. Een bases-clearing double van Lex Henrietta zorgde voor drie RBIs. In de achtste slagbeurt kwam UVV nog terug in de wedstrijd, dankzij een 2-run homerun van Tijmen Takke, maar het was niet genoeg. Quick won met 3-6 in Utrecht. Op de heuvel gebruikte coach Elton Koeiman vier werpers. Jack Wagner (6 IP, 5 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 4 SO) verdiende de win, zijn opvolgers waren Deef van Leersum (1 IP, 0 H, 0 R, 0 BB, 1 SO), Edvin Irausquin (1 IP, 1 H, 2 R, 2 ER, 1 BB, 0 SO) en Jasper Popken (S, 1 IP, 0 H, 0 R, 1 BB, 1 SO).

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse