EK U12 2023

Tsjechië een maatje te groot voor Koninkrijksteam U12

Foto: Glenn Gervot Photography

Tsjechië een maatje te groot voor Koninkrijksteam U12

In de strijd om de groepswinst in Groep B van het EK U12 moest Team Kingdom of the Netherlands U12 vandaag, ondanks een geweldige start, zijn meerdere herkennen in hun Tsjechische leeftijdsgenoten.

Beide teams plaatsten zich dankzij twee overwinningen op de eerste twee dagen van het EK al voor de halve finale dus vanmiddag stond in Valenciennes alleen de groepswinst op het spel. In eerste instantie leken de Oranje talenten hard op weg naar die groepswinst. In de eerste slagbeurt nam het team namelijk een grote voorsprong. Javier Chance sloeg zijn zesde homerun van het toernooi en nam daarbij Dyshairo Zandlviet en Marcelo Montenegro (vier wijd) mee over de thuisplaat.

Honkslagen van Stan Bouma en Rayan Dix en een hit by pitch van Jelle Zuiver zorgde al snel weer voor volle honken en op honkslagen van Riley van den Broek en Marcelo Montenegro (double) scoorden vervolgens nog eens vier runs, waardoor er een comfortabele 7-0 voorsprong op het scorebord stond. Nadat de Tsjechen in de gelijkmakende slagbeurt één keer scoorden, werd de marge weer teruggebracht tot zeven toen Rayan Dix in de tweede inning Javier Chance (vier wijd) over de thuisplaat sloeg.

Er leek dus geen vuiltje aan de lucht, maar de Tsjechen hadden in de twee eerdere wedstrijden al bewezen een hele sterke slagploeg te zijn en zij kwamen in de tweede en derde inning op gang en bleken niet te stoppen. Zes runs in de tweede inning zorgden er al voor dat ze volledig terug in de wedstrijd kwamen en met nog eens tien runs in de derde inning gingen zij erop en erover.

Het was een klap die het team van bondscoach Peter Herkemij niet meer te boven kwam. De Tsjechen wonnen uiteindelijk met 18-8 en pakten zo de groepswinst in Groep B. Dat betekent dat Oranje het morgen om 15.30 uur in de halve finale opneemt tegen de winnaar van Groep A en dat wordt zeer waarschijnlijk Italië dat op het moment van schrijven met 9-0 voor staat tegen Duitsland.

Deze wedstrijd is ook weer te zien op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2023