EK U12 2023

Koninkrijksteam U12 pakt zilver op het EK

Koninkrijksteam U12 pakt zilver op het EK

Op zondagmiddag stond Team Kingdom of the Netherlands U12 in een hele spannende finale van het EK tegenover de titelverdediger Duitsland. Het Koninkrijksteam was op jacht naar de eerste Europese titel sinds het toernooi terugkeerde op het programma in 2017, maar de Duitsers waren nipt te sterk.

Wellicht waren het de zenuwen, maar de wedstrijd begon niet zo goed voor de talenten uit de ploeg van bondscoach Herkemij. Een foutje en een doorgeschoten bal gaven de Duitsers de kans om een 2-0 voorsprong te nemen. Het Koninkrijksteam toonde echter veerkracht en vocht zich terug in de wedstrijd.

In de vierde inning kwamen zij langszij en daar kregen zij ook de nodige hulp van Duitsland bij. Javier Chance kreeg vier wijd en Rudgendrick Felicia werd geraakt door een worp van de Duitse pitcher. Een doorgeschoten bal en twee wilde worpen zorgden er vervolgens voor dat de Oranje talenten op gelijke hoogte kwamen.

De beslissing in de wedstrijd viel in de gelijkmakende vierde slagbeurt. De titelverdediger nam definitief de voorsprong na een tweehonkslag en een RBI single. In de zesde inning kreeg het Koninkrijksteam nog wel een kans om wederom terug te komen. Javier Chance sloeg een tweehonkslag, maar sneuvelde vervolgens in een dubbelspel. Met twee uit sloeg Rayan Dix de bal vervolgens diep naar het midveld, waar de bal even voor een game-tying homerun over het hek leek te gaan vliegen, maar met een prachtige vangbal maakte de Duitse midvelder een einde aan de wedstrijd.

Duitsland prolongeerde de Europese titel en het Koninkrijksteam mag na een mooi toernooi trots zijn op het zilver. Het is de eerste medaille in een mooie sportzomer, waarin de senioren teams op een WK (groepsfase, softbal) en EK (honkbal) strijden en verschillende jeugdteams op jacht gaan naar Europese titels en mooie mondiale prestaties. Het eerstvolgende toernooi is het WK Softbal, dat tegelijkertijd plaatsvindt met het EK Honkbal U15, beiden van 18 tot en met 22 juli.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U12 2023