HB Hoofdklasse

Veel spanning tussen top drie in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Robert Bos

Veel spanning tussen top drie in Lucky Day Hoofdklasse

In speelronde veertien van de Lucky Day Hoofdklasse Honkbal, word er hard gestreden in de vervolgcompetitie bovenste vier. Alle ploegen lieten, soms onverwacht, wat punten liggen, waardoor er nog van alles mogelijk is. In de vervolgcompetitie voor de onderste vijf, lijkt het erop dat Twins en DSS/Kinheim zeker zijn van de twee wild card plekken.

HCAW – Amsterdam Pirates

De bezoekers uit Bussum kwamen op zaterdag als eerst op voorsprong, in de derde kon de 0-1 gescoord worden na honkslagen van Quintin de Cuba en Bob van der Meer. Dit was de enige aanval die HCAW kon creëren op Nelmerson Angela. De linkshandige pitcher van Pirates gooide een complete game, hierin kreeg hij slechts vier honkslagen tegen.

In de vierde slagbeurt namen de hoofdstedelingen de voorsprong in handen. Tommy van de Sanden kon na een honkslag scoren op een 2-run homerun van Denzel Richardson. Later in de inning kon ook Kenny Berkenbosch nog scoren nadat hij een tweehonkslag sloeg. Hij kwam binnen op een single van Duco Nuijten. Vier innings later was het wederom Nuijten die een run binnenbracht, hiermee werd het 4-1 in Amsterdam.

Een dag later ging het er heel anders aan toe. In acht innings wist HCAW via de mercy rule te winnen van de Amsterdammers. Dennis Burgersdijk liet in zeven innings niemand scoren, zijn opvolger Nathan Diaby hield ook de nul. De thuisploeg kwam in de derde beurt op voorsprong, dankzij RBIs van Jeandro Tromp (single), Kevin Dirksen (single) en Quintin de Cuba (sacrifice fly). Later in de wedstrijd werd het 5-0, dankzij honkslagen van Delano Selassa en Victor Draijer. In de achtste inning ging het helemaal mis bij de Pirates. Dankzij vijf honkslagen werd er vijfmaal gescoord, hiermee werd het 10-0 en kwam de wedstrijd ten einde.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

RCH-Pinguïns – Curaçao Neptunus

In Rotterdam, wist Neptunus dankzij een sterke vijfde inning ruim te winnen van de Heemstedenaren. In deze beurt van de Rotterdammers kwamen honkslagen van Rogear Bernadina (double), Dwayne Kemp, Arthur Bonevacia, Tony Krueger (RBI), John Polonius (RBI), Rayshelon Carolina (2 RBI) en Stijn van der Meer (RBI). Hiermee werd het 9-0, RCH scoorde nog wel de 9-1, maar kon niet meer terugkomen in de wedstrijd. Shairon Martis begon op de heuvel bij Neptunus, zijn opvolgers waren Kevin Bakker, Jayden Gonesh en Aaron de Groot.

In Heemstede maakte Neptunus in de zevende inning korte metten met RCH. Een 1-1 stand werd veranderd naar een 1-5 voorsprong voor de Rotterdammers. Controle problemen op de heuvel en honkslagen van Stijn van der Meer en Arthur Bonevacia zorgden voor deze grote inning. In de laatste Rotterdamse beurt werd er nog één run gescoord, waardoor Neptunus met 1-6 won en de koppositie in handen hield.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – Quick Amersfoort

Quick wist op zaterdag al vroeg op voorsprong. In de eerste slagbeurt van de thuisploeg werd tweemaal gescoord zonder dat hier een honkslag aan te pas kwam. Uiteindelijk wist Quick uit te lopen tot 6-0, mede dankzij goede dagen aan slag van Pascal Zegwaard en Irving Redan. Beiden sloegen zij twee honkslagen en verzamelden ze één RBI. Jhan Rifaela gooide zeven solide innings, in zijn laatste beurt moest hij één onverdiend punt toestaan. Zijn opvolger was Edvin Irausquin. Quick won met 6-1 in eigen huis.

Vanwege het regenachtige weer dat op zondag over Nederland trok, konden er in Utrecht slechts zes innings gespeeld worden. Quick kwam vroeg op voorsprong, na een single van Lex Henrietta en een double van zijn broer, Alex Henrietta. Een beurt later stond een tweehonkslag van Edvin Irausquin aan het begin van een solide inning. Lang stonden de bezoekers uit Amersfoort met 0-3 voor, in de vijfde inning begon UVV aan een comeback. Na een single van Malcolm Marlin, een triple van Timothy Rojas en een sacrifice fly van Quin Cotton stond het 2-3. Een beurt later, was het Marlin die met een honkslag de gelijkmaker binnenbracht. Hierna werd de wedstrijd gestaakt. Het minimum aantal van vijf innings was bereikt en dus werd 3-3 de einduitslag in Utrecht.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – DSS/Kinheim

DSS/Kinheim kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Zonder dat hier een honkslag aan te pas kwam, stond het na één inning 2-0. Twee beurten later bracht Matis Crouwel met een infield single het derde Haarlemse punt binnen. Sem Kuijper maakte er met een RBI double 4-0 van en lang leek het erop dat de thuisploeg ruim zo gaan winnen. In de negende inning werd het toch nog even spannend. Een 6-0 voorsprong werd al verkleind tot 6-1, de honken waren nog steeds vol. Een sacrifice fly en een strikeout maakte een einde aan de wedstrijd. Hiermee kwam de eindstand op 6-2 in het Pim Mulier stadion.

In Hoofddorp probeerden de bezoekers uit Haarlem een sweep te completeren, alleen werkten de knuppels niet echt mee. Pitchers Rick Rizvic, Rick Timmermans, Milan van der Breggen en Mathijs Oosterbeek kregen in negen innings slechts één punt tegen. Deze run kwam in de vierde inning op de naam van Andreas Meijer, na een RBI single van Daniel Heiligers. DSS/Kinheim scoorde eerder in de wedstrijd al de 0-1 op een sacrifice fly van Amarensio Franka. Dit waren de enige runs die er gescoord werden. Bij Pioniers kenden werpers Just van den Ouweelen en Maarten Smit beiden een goede dag, waarmee zij hun ploeg gedurende de hele wedstrijd mee lieten doen. De tiende inning werd in Hoofddorp nog wel begonnen, maar wegens onweer en regen werd de wedstrijd gestaakt, waardoor de eindstand 1-1 werd.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Stand in de vervolgcompetitie bovenste vier
Stand in de vervolgcompetitie onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse