HB Hoofdklasse

Pirates blijft jagen op plek in bovenste twee

Foto: Robert Bos

Pirates blijft jagen op plek in bovenste twee

De vijftiende speelronde van de Lucky Day Hoofdklasse Honkbal begon op donderdagavond. Pirates deed in eigen huis goede zaken tegen RCH. Neptunus verstevigde tegen HCAW de koppositie en Twins wist ruim te winnen van Quick.

Amsterdam Pirates – RCH-Pinguïns

RCH kwam op het Loek Loevendie Ballpark vroeg op een 0-1 voorsprong, na een honkslag van Raydley Legito en een double van Jesse Aussems. Hierna was het alleen nog de slagploeg van Pirates die runs wist te produceren. Een driehonkslag van Jorrit Penseel, die langs een duikende buitenvelder tegen de omheining aanrolde, was goed voor twee RBIs. Zelf kon Penseel scoren op een sacrifice fly van Roelie Henrique. Een slagbeurt later was het Denzel Richardson die na een tweehonkslag werd binnengeslagen door Oliver van der Wijst met een single.

In de zevende inning gingen de Amsterdammers helemaal los. Back-to-back doubles van Denzel Richardson en Oliver van der Wijst begonnen de inning. Kenny Berkenbosch en Duco Nuijten volgden met honkslagen. Later in de beurt sloeg ook pinch-hitter Jason Jakobus nog een basehit. Uiteindelijk werden er nog vijf runs toegevoegd op het scorebord, waarmee het 9-1 werd in Amsterdam. Jelle van der Lelie (W, 5.1 IP, 2 H, 1 R, 1 ER, 1 BB, 6 SO), Yassir Lachkar (3 IP, 1 H, 0 R, 1 BB, 3 SO) en Finn Kragt (1 IP, 0 R, 0 BB, 2 SO) waren de werpers aan de winnende zijde.

Box score

Curaçao Neptunus – HCAW

Een bijzonder wedstrijdverloop in Rotterdam op donderdagavond. HCAW kwam snel op een 0-1 voorsprong na twee veldfouten en een RBI single van Shurman Marlin. Hierna ging de Rotterdamse slagploeg los. Er werd in de tweede helft van de inning maar liefst vijfmaal gescoord. Drie keer vier wijd, honkslagen van Dwayne Kemp en Christian Diaz en een 3-run homerun van Arthur Bonevacia zorgden voor een stand van 5-1 na de eerste inning. Een beurt later wist zowel HCAW als Neptunus éénmaal te scoren. In de derde slagbeurt kwamen de bezoekers uit Bussum helemaal terug in de wedstrijd. Een bases clearing double van Bob van der Meer zorgden voor een 6-5 stand na drie innings. Uiteindelijk wist de thuisploeg uit te lopen in de vierde slagbeurt. Honkslagen kwam in deze inning van Dave Janssen, Christian Diaz (3-RBI double), Arthur Bonevacia (RBI) en John Polonius (double). Arthur Bonevacia verzamelde in de achtste inning zijn vijfde RBI van de avond via een honkslag en hiermee maakt hij de eindstand in Rotterdam 11-5.

Box score

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

In Oosterhout hadden de bezoekers weinig in te brengen op de worpen van Takuya Fukuda. In 6.1 innings kreeg de Japanse werper slechts twee honkslagen tegen en gooide hij negen keer drie slag. De laatste twee nullen werden gemaakt door James Scholten bij Twins.

Aan slag kwam de thuisploeg al snel op stoom. Na drie innings stond het 7-0. Yurdion Martie bracht Marnix Ruben met een tweehonkslag binnen voor het eerste punt van de avond. Gijs van Zalingen en Onne van Gool kenden allebei ook een productieve dag in het slagperk. Beiden verzamelden zij twee binnengeslagen punten.

Box score

UVV – Hoofddorp Pioniers

UVV won met 16-6 van de bezoekers uit Hoofddorp. Vanwege een technische storing in Utrecht zijn er geen gegevens van de wedstrijd beschikbaar. Het verslag van de wedstrijd tussen UVV en Pioniers vindt u op maandag, tussen de andere wedstrijdverslagen van de vijftiende speelronde.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse