EK U15 2023

Koninkrijksteam U15 strijdt komende week om Europese titel

Koninkrijksteam U15 strijdt komende week om Europese titel

Terwijl de softbalsters van de nationale ploeg in Valencia strijden in de groepsfase van het WK Softbal, wordt in Slowakije het EK Honkbal U15 gespeeld. Team Kingdom of the Netherlands U15 gaat daar op jacht naar de eerste Europese titel in deze leeftijdscategorie sinds 2014.

In de laatste vijf edities verdeelden Duitsland (3x) en Tsjechie (2x) de titels, terwijl het Koninkrijksteam de laatste twee keer derde werd en daardoor het WK misliep. Bondscoach Jeroen Sluijter zal zich met zijn team ongetwijfeld weer willen plaatsen voor zo’n WK en moet daarvoor in elk geval de finale halen.

De weg naar de halve finale ligt, dankzij een gunstige loting, op het eerste oog open. Het Koninkrijksteam is ingedeeld in Groep B met daarin gastland Slowakije en Frankrijk, terwijl Groep A bestaat uit Duitsland, Tsjechië, Italië en Hongarije.

Het toernooi begint op dinsdag, maar vanwege het kleinere aantal teams in Groep B opent Oranje op woensdag om 17.00 uur tegen Frankrijk, waarna Slowakije een dag later op hetzelfde tijdstip de volgende tegenstander is.

Vanaf vrijdag gaat het in de finaleronde om de knikkers. Alle wedstrijden zie je live op Honkbalsoftbal.tv!

De selectie van het Koninkrijksteam U15 bestaat uit 20 spelers en het grootste deel van de spelers komt uit voor een van de vier honkbalacademy’s Amsterdam Diamonds, Rabbits, Scimitars en Unicorns. Twee spelers spelen voor een andere vereniging in Nederland: Diyabo Janssen (Euro stars) en Guus Toemen (JEKA). Dit zijn twee spelers die onder meer opvielen bij een try-out in Rotterdam een aantal maanden geleden. Vanuit Aruba doet ook korte stop Max Irving mee tijdens dit EK.

De volledige selectie:

OscarBoodieP/OFAmsterdam Diamonds
RyanBoschRHPAmsterdam Diamonds
JaeEichC/1BAmsterdam Diamonds
KoenGhijsenRHPScimitars
LeviGraaf, deRHP + UTRabbits
ValentijnGuillotIN/RHPScimitars
AnthonyHartingsveldC/INUnicorns
CayroHazelIN/OFRabbits
CelwinHurkmans1B/OFRabbits
MaxIrvingSSAruba
DjevanJansenLHP +1BUnicorns
DivayoJanssenOFEuro stars
TonyKesaulyaRHP + 1BUnicorns
Dean MaddoxMoustP/INUnicorns
JonasRijpmaUTUnicorns
StijnScholte ter HorstLHPRabbits
TossSpekkingC/INScimitars
GuusToemenRHP + OFJeka
BradleyVerwoestRHPAmsterdam Diamonds
LorenzoWillemC/INRabbits

Staff

JeroenSluijterBondscoach
MelfriedCommenenciaAssistent Coach
JesseAussemsAssistent Coach
KajTimmermansPitching Coach

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2023