HB Hoofdklasse

Neptunus behoudt koppositie, HCAW en Pirates nu gelijk

Foto: Alfred Cop

Neptunus behoudt koppositie, HCAW en Pirates nu gelijk

Waar het in de vervolgcompetitie voor de onderste vijf nu vrijwel zeker is dat Twins en DSS/Kinheim zijn geplaatst voor de wild card ronde, is het in de bovenste vier nog enorm spannend. Neptunus staat vrij stevig bovenaan, maar op plek twee staan Pirates en HCAW gelijk. Er zijn nog vier speelrondes te spelen, dus er is nog van alles mogelijk in de Lucky Day Hoofdklasse Honkbal.

Curaçao Neptunus – HCAW

Tussen de twee ploegen die de eerste twee plekken van de ranglijst bezetten, werd er op zaterdag in de Rob Hoffman Vallei een spannende pot gespeeld. Shairon Martis en Kaj Timmermans stonden allebei solide te werpen. De bezoekers uit Rotterdam kwamen als eerst tot scoren. Na honkslagen van Christian Diaz en Arthur Bonevacia, lukte het Diaz om op een wilde worp binnen te komen. In de zevende inning werd het 0-3, dankzij een lead-off double van Tony Krueger gevolgd door een honkslag van John Polonius. De korte stop van Neptunus scoorde later zelf op een wilde worp. HCAW kwam vaak dichtbij, zo stonden in de tweede helft zeven de honken vol. In de laatste beurt van HCAW werd er op een honkslag van Jeandro Tromp nog één run gescoord, maar meer zou er niet van komen. Aaron de Groot gooide de wedstrijd uit en verdiende de save. Einduitslag in Bussum: 1-3.

Op zondag begon Neptunus sterk. Christian Diaz sloeg in zijn eerste beurt van de middag de bal het stadion uit voor een 3-run homerun. 3-0 Neptunus, na slechts één inning te hebben gespeeld. Delano Selassa sloeg na een driehonkslag de 3-1 voor HCAW, dit was overigens het enige Bussumse punt wat er gescoord werd in Rotterdam. De ploeg van coach Greg Muller hield niet op met scoren. In de vierde inning waren het honkslagen van John Polonius, Sheadion Jamanika (triple), Dave Janssen en Dwayne Kemp, waardoor het 6-1 werd. Twee beurten later werd er wederom driemaal gescoord door de Neptunianen. In de achtste en eveneens laatste inning, wist Neptunus de voorsprong dusdanig te vergroten dat de mercy rule in het spel kwam. Een 11-1 overwinning voor Neptunus.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Amsterdam Pirates – RCH-Pinguïns

In Heemstede, gooide Nelmerson Angela voor Pirates een erg sterke wedstrijd. Zeven innings lang stond hij geen punt toe, zijn opvolger Pim Vijfvinkel deed dat in twee innings ook niet. De Amsterdammers kwamen zelf wel tot scoren, zeven keer maar liefst. Een 0-2 voorsprong werd genomen na een 2-RBI single van Oliver van der Wijst. Roelie Henrique zorgde ervoor dat het 0-5 werd, met een 3-run homerun in de vierde inning. Een beurt later sloeg ook Denzel Richardson de bal over de hekken, dit was zijn zevende homerun van het seizoen. Via tweehonkslagen van Oliver van der Wijst en Alex Madera werd het 0-7, wat ook de einduitslag was in Heemstede.

Na twee vrij simpele overwinningen voor Pirates, liep het op zondag helemaal anders. Het lukte de eerste drie Amsterdamse werpers niet om de slagploeg van RCH in toom te houden. In de zesde en zevende inning barstte het los voor de Heemstedenaren. Er werden in de zesde beurt maar liefst zeven honkslagen geslagen, opvallend genoeg allemaal singles. Hiermee ging het van 2-2 gelijk, ineens naar 2-8 in het voordeel van RCH. Een inning later werden hier nog vier runs aan toegevoegd. Uitblinkers aan Heemsteedse zijde waren Denzel Brooks, Thomas Kwakernaak en Geoffrey Verhoef, zij sloegen allen drie honkslagen. Een hoogtepuntje voor de Amsterdammers kwam in de vierde inning. Roelie Henrique en Tommy van de Sanden sloegen back-to-back homeruns. Dit aanval was bij lange na niet genoeg om in de buurt te komen van RCH, de bezoekers uit Heemstede wonnen namelijk met 4-12.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Twins Oosterhout – Quick Amersfoort

Het duurde op XLLease Park Dorrestein lang voordat er gescoord werd. In de zesde inning nam Twins een 0-3 voorsprong. Een 2-out rally werd begonnen door vier wijd voor Marnix Ruben. Yurdion Martie volgde met een honkslag, hierna liepen de honken vol door vier wijd van Luuk Bun. Luuk Visser sloeg met een tweehonkslag de honken leeg, waarmee de bezoekers een ruime voorsprong in handen namen. Deze voorsprong werd een inning later uitgewist, toen kwam Quick op gelijke hoogte, via een 3-run homerun van Marvin Jakobus. Een slagbeurt later kwamen de bezoekers weer op voorsprong, Yurdion Martie sloeg de bal over de hekken om de stand naar 3-4 te zetten. In de negende beurt scoorde Twins nog tweemaal, Quick bracht ook nog één run binnen. Uiteindelijk werd het 4-6 in Amersfoort.

Er werd veel gescoord door zowel Quick als Twins in de derde wedstrijd van de serie. Dankzij vijfmaal vier wijd op rij en een gemiste vangbal in het linksveld, nam Quick al vroeg een 0-4 voorsprong. Twins gaf niet op en draaide helemaal om naarmate de wedstrijd verder ging. Een 3-RBI double van Luuk Bun zorgde er in de vierde inning voor dat de achterstand, die inmiddels 3-4 was, werd omgezet in een 6-4 voorsprong. Een beurt later werd het zelf 9-4, dankzij RBIs van Marnix Ruben, Axel Poesmans en Luuk Visser. De stand bleef heen en weer schommelen, in de zevende inning kwam Quick terug door driemaal te scoren, maar Twins kwam gelijk met een antwoord en scoorde viermaal. Zelfs in de negende inning, toen de bezoekers uit Amersfoort tegen een 13-7 achterstand, werd er nog driemaal gescoord door Quick. Dit was dankzij back-to-back homeruns van Lex Henrietta en Edvin Irausquin. Het was niet genoeg om een overwinning mee naar huis te nemen, Twins won namelijk 13-10.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – Hoofddorp Pioniers

Op donderdag, werd op Sportpark de Paperclip in Utrecht ruim gewonnen door de thuisploeg. Lang leek dit echter niet geval te zijn. In de tweede inning nam Pioniers een 1-4 voorsprong, deze werd langzamerhand uitgewist door UVV. De ploeg van coach Frank Koene kwam in de derde beurt namelijk voor met 5-4. Pioniers kwam in de zesde inning weer op voorsprong en gaf deze in de tweede helft meteen weer uit handen. UVV kwam in de zevende inning maar liefst acht keer tot scoren en won zo dus via de mercy rule. De grote klappen kwamen bij de Utrechtse slagploeg van Quin Cotton, Tijmen Takke (beiden doubles) en Aaron Isenia (triple).

Maar liefst 21 keer werd er gescoord op Sportpark Pioniers in Hoofddorp. De thuisploeg trok met dertien runs aan het langste eind. Eerste honkman Luca van Gorkum blonk uit bij Pioniers. Hij ging vier-uit-vier en was een tweehonkslag verwijderd van de cycle. Hij begon met een single, sloeg een triple in zijn twee slagbeurt, hierna volgde nog een basehit en in de zevende homerun sloeg hij een 3-run homerun. Dit was niet de enige bal die deze middag over de hekken vloog in Hoofddorp. Aan Utrechtse zijde wist Tijmen Takke in de laatste inning een grand slam te slaan. Deze Utrechtse klap veranderde de stand van 13-4 naar 13-8, wat uiteindelijk de einduitslag was in Hoofddorp.

Zondag wisten Just van den Ouweelen, Kaien Oukes en Maarten Smit op de heuvel bij Pioniers slechts één run toe te staan. Hiermee gaven zij de slagploeg van coach Tom van Limburg een goede kans om een overwinning binnen te slepen, dit lukte ook. Mede dankzij drie honkslagen, waaronder een double, van Michael Dumitrescu en drie RBIs van Thom Hoogkamer kwam Pioniers tot zes runs op zondagmiddag. Zo werd er in Utrecht met 1-6 gewonnen in deze rubber match van de serie tussen Pioniers en UVV.

Box score (donderdag)

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Stand in de vervolgcompetitie bovenste vier
Stand in de vervolgcompetitie onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse