Softbal

Koninkrijksteam op jacht naar plaatsing voor finaleronde WK Softbal

Foto: Grega Valancic

Koninkrijksteam op jacht naar plaatsing voor finaleronde WK Softbal

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch begint op dinsdag in Valencia aan de groepsfase van het WK softbal. Na een uitgebreide voorbereiding, met wedstrijden tegen tegenstanders van mondiaal topniveau, is dinsdagochtend om 11.00 uur Cuba de eerste tegenstander in de groepsfase van het WK Softbal.

Het Koninkrijksteam, dat zelf de tiende plaats op de wereldranglijst bezet, neemt het in Groep B op tegen Puerto Rico (nr. 4), China (nr. 11), Spanje (nr. 12), Cuba (nr. 28) en Zuid-Afrika (nr. 38). De nummers één en twee van de groepsfase plaatsen zich voor de finaleronde van het WK, die volgend jaar juli in Italië gespeeld wordt.

Bondscoach Ferenc Jongejan heeft de beschikking over een fitte selectie met zestien speelsters, waar ook Lindsey Meadows-Oosterveld en Maxime van Dalen weer onderdeel van uitmaken. Beide speelsters zijn op tijd hersteld van een langdurige blessure en speelde vorige maand ook weer voor Oranje tijdens de Prague Softball Week, waar wedstrijden op het programma stonden tegen Taiwan, Australië en Tsjechië.

“We hebben een team van speelsters dat zich de afgelopen jaren zowel als teams en op individueel vlak goed heeft ontwikkeld en klaar is om zich te meten met de wereldtop. We gaan zorgen dat we ons eigen softbal spelen met de combinatie van snelheid, power, ervaring, degelijkheid, ownership en commitment.

Dit geeft ons de grootste kans geven om succesvol te zijn en maakt Team Kingdom of the Netherlands een geduchte tegenstander voor iedereen. We zijn er klaar voor en hebben er zin in!”, aldus Jongejan.

Selectie

Pitchers 
Lindsey Meadows-OosterveldP
Lisa HopP
Marjolein MerkxP
Eva VoortmanP
 
Catchers 
Laura WissinkC
Dinet OostingC/IF
Brenda BeersC/OF
 
Infielders
Maxime van Dalen1B
Suka van Gurp2B
Britt VonkSS
Damishah Charles3B/OF
Lizzie ClarijsIF
Sterre den DuijnIF
  
Outfielders 
Annemiek JansenOF
Jessie van AalstOF/P
Cindy van der ZandenOF
Staff 
Ferenc JongejanBondscoach
Saskia KosterinkAssistent Coach
Tjerk SmeetsAssistent Coach
Robert BoersmaAssistent Coach
Bas BesselinkFysiotherapeut
Sanne BolhuisTeammanager

Wedstrijdschema

  • Dinsdag 18 juli 11.00 uur – Team Kingdom of the Netherlands – Cuba 
  • Woensdag 19 juli 10.00 uur – Team Kingdom of the Netherlands – China 
  • Donderdag 20 juli 10.00 uur – Spanje – Team Kingdom of the Netherlands 
  • Donderdag 20 juli 15.00 uur – Zuid-Afrika – Team Kingdom of the Netherlands 
  • Vrijdag 21 juli 10.00 uur – Puerto Rico – Team Kingdom of the Netherlands 
  • Zaterdag 22 juli 12.00/15.00/18.00 uur – halve finales en finale 

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal