EK U15 2023

Honkballers Koninkrijksteam U15 starten EK met winst

Honkballers Koninkrijksteam U15 starten EK met winst

Op de tweede dag van het EK Honkbal U15 speelde Team Kingdom of the Netherlands U15 zijn eerste wedstrijd. Het Koninkrijksteam komt uit in Groep B met daarin slechts drie teams en in de eerste van twee wedstrijden in de groepsfase was Frankrijk vandaag de tegenstander.

Frankrijk speelde op dinsdag al zijn eerste wedstrijd en versloeg toen thuisland Slowakije. In Trnava konden zij vandaag bij een overwinning op het Koninkrijksteam de groepswinst binnenslepen, maar dat zag de ploeg van bondscoach Jeroen Sluijter niet zitten. Eerste honkman Djevan Jansen zette het Koninkrijksteam met een RBI double in de eerste inning al op een 1-0 voorsprong.

Sluijter koos, in overleg met pitching coach Kaj Timmermans, voor een bullpen game in deze openingswedstrijd en dus kregen alle pitchers vandaag één inning. Levi de Graaf startte met een clean inning, maar eerste reliever Jansen, die eerder zijn ploeg op voorsprong zette, kon niet voorkomen dat Frankrijk in de tweede inning op gelijke hoogte kwam.

In de derde inning nam het Koninkrijksteam de voorsprong terug in handen en die werd niet meer weggegeven. Het was opnieuw Jansen die voor deze voorsprong zorgde. Deze keer met een RBI single waarop Guus Toemen scoorde. Levi de Graaf sloeg verderop in de inning een two-run double naar het linksveld om de voorsprong te verstevigen.

De Franse slagploeg gaf zich niet gewonnen en kwam terug tot 4-3, maar een inning later scoorde het Koninkrijksteam, mede dankzij een RBI single van Valentijn Guillot nog eens vier runs. Eigenlijk wist Oranje elke aanval van de Fransen af te slaan. Dankzij drie runs in de zesde en twee runs in de zevende stond er uiteindelijk een 13-9 overwinning op het scorebord.

Het hart van de slagploeg met Djevan Jansen (3 uit 3 met 3 runs, 2 RBI en 2 walks), Guus Toemen (2 uit 5 met 3 runs), Bradley Verwoest (2 uit 4 met 1 run en 1 RBI) en Levi de Graaf (1 uit 2 met 4 RBI) en ook de nummer negen van de slaglijst Cayro Hazel (2 uit 3 met 1 run) waren heel erg belangrijk in deze overwinning.

De winst tegen Frankrijk betekent een grote stap in de richting van de halve finale, waarin Italië of Tsjechië de tegenstander wordt. Deze twee landen versloegen beiden Duitsland, dat twee van de laatste vijf EK’s in deze leeftijdscategorie won.

Morgen volgt het duel met Slowakije, waarin de groepswinst binnengesleept moet worden. Deze wedstrijd zie je om 17.00 uur live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2023