Softbal

De slagploeg komt los en helpt Koninkrijksteam naar ruime overwinning op Zuid-Afrika

Foto: WBSC

De slagploeg komt los en helpt Koninkrijksteam naar ruime overwinning op Zuid-Afrika

In de tweede wedstrijd van de dag was Zuid-Afrika vanmiddag de tegenstander van Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch. Tegen de laagvlieger van deze groep werd aardig zelfvertrouwen getankt met een sterke offensieve wedstrijd. Veertien honkslagen zorgden voor elf runs in een 11-1 mercy rule overwinning.

Twee speelsters maakten vandaag hun WK-debuut. Sterre den Duijn speelde als korte stop, terwijl Lizzie Clarijs haar WK debuut mocht maken als pitcher. Clarijs gooide vier uitstekende innings en pakte zo zelfs de win tegen Zuid-Afrika. De slagploeg liet er geen twijfel over bestaan. Het Koninkrijksteam was gebrand om deze wedstrijd in de Spaanse hitte zo snel mogelijk binnen te loodsen.

De eerste inning begon met vijf honkslagen op rij. Vonk opende met een bunt single en schoof op een wilde worp naar het tweede honk. Annemiek Jansen, die voor de tweede wedstrijd op rij de geblesseerd geraakte Brenda Beers verving, sloeg het eerste punt van de dag binnen met een honkslag door het midden. Dinet Oosting (RBI double), Laura Wissink (RBI single) en Jessie van Aalst (RBI triple) volgden met belangrijke hits en toen van Aalst kon scoren op de sac fly van Cindy van der Zanden waren de honken weer leeg.

Dat duurde niet lang. Sterre den Duijn luisterde haar WK-debuut op met een double in het linksveld en Damishah Charles kreeg vier wijd. Beiden konden vervolgens scoren op de tweehonkslag van Britt Vonk en zo stond het na één inning al 7-0!

Zuid-Afrika deed in de tweede inning iets terug, maar in de gelijkmakende slagbeurt zorgden achtereenvolgende hits van Jessie van Aalst, Cindy van der Zanden en Sterre den Duijn voor nog twee runs. In de derde inning zorgde Maxime van Dalen voor de kers op de taart. Met een two-run homerun liet zij zien dat ze helemaal terug is van haar zware knieblessure en zette zij de 11-1 einduitslag op het scorebord.

Met de dubbele overwinning vandaag heeft het Koninkrijksteam zich zo goed als verzekerd van de knock-out fase van dit kwalificatietoernooi. Op vrijdag speelt het nog tegen Puerto Rico, dat verloor van China, maar won van Zuid-Afrika en Cuba. Deze wedstrijd wordt om 10.00 uur gespeeld en is live te zien op Gametime.sport.

Op zaterdag gaat het vervolgens om kwalificatie voor de eindronde van het WK van volgend jaar. Dan speelt de nummer één tegen de nummer twee. De verliezer van dit duel speelt vervolgens tegen de winnaar van de wedstrijd tussen de nummers drie en vier. De beste twee teams plaatsen zich direct voor de eindronde van het WK. De nummer drie maakt nog kans op een Wild Card.

De samenvatting van de wedstrijd tegen Zuid-Afrika bekijk je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal