EK U15 2023

Koninkrijksteam ruim langs Slowakije; als groepswinnaar naar de halve finale

Foto: Branislav Hantak

Koninkrijksteam ruim langs Slowakije; als groepswinnaar naar de halve finale

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands U15 hebben op het EK in Slowakije ook de tweede en laatste wedstrijd uit de groepsfase gewonnen. Het gastland werd in Trnava werd in vier innings met grote cijfers verslagen. Het Koninkrijksteam heeft zich daarmee als groepswinnaar geplaatst voor de halve finale.

De moeilijkste wedstrijd uit de groepsfase werd gisteren met 13-9 van Frankrijk gewonnen. Een overwinning vandaag zou groepswinst en deelname aan de halve finale garanderen en het Koninkrijksteam kwam goed uit de startblokken. Start Koen Ghijsen gooide een 1-2-3-inning en na twee slagmensen in de gelijkmakende slagbeurt stond er al een 1-0 voorsprong op het scorebord. Max Irving kwam op het honk met vier wijd en scoorde op de tweehonkslag van Guus Toemen. Het was het startsein voor de eerste van twee six-run rally’s in deze wedstrijd. Valentijn Guillot en Toss Spekking sloegen tweehonkslagen en Jonas Rijpma, Anthony Hartingsveld, Max Irving en Guus Toemen sloegen elk nog een honkslag in deze grote rally.

De Slowaken scoorden in de tweede inning twee runs, maar daar zette het Koninkrijksteam drie runs tegenover. En dat zonder zelf een honkslag te slaan. De Slowaakse raakte zijn controle helemaal kwijt en meerdere vrije lopen en wilde worden leidden tot drie runs. Dat was een inning later wel anders toen er zes runs gescoord werden op zes hits, waaronder doubles van Jonas Rijpma, Cayro Hazel en Tony Kesaulya.

Reliever Oscar Boodie gooide twee shutout innings en omdat de Oranje talenten in de vierde inning de voorsprong vergrootten tot 17-2 werd de wedstrijd vanwege de mercy rule vroegtijdig beëindigd.

Dankzij de groepswinst weten we dat het Koninkrijksteam het in de halve finale morgen om 13.30 uur opneemt tegen Tsjechië, dat vandaag met 10-7 van Italië verloor en tweede werd in Groep A. De halve finale zie je morgen live op Honkbalsoftbal.tv. Op het spel staat plaatsing voor de finale en daarmee ook het WK van volgend jaar.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2023