Softbal

Wissink slaat Koninkrijksteam naar eerste zege op WK

Foto: WBSC

Wissink slaat Koninkrijksteam naar eerste zege op WK

Op dag drie van het WK staan er voor Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch twee wedstrijden op het programma. In de eerste wedstrijd van de dag was Spanje de tegenstander en het werd opnieuw een nagelbijter, die tot de laatste nul spannend bleef. Dinet Oosting en Laura Wissink zorgden voor de broodnodige aanval in de 3-2 overwinning.

Vanwege de extreme hitte in Valencia heeft de WBSC gisteren in overleg met de aanwezige arts een nieuw hitteprotocol ingevoerd, waarin meer tijd tussen innings wordt gegeven en een aantal drinkpauzes worden ingelast. De temperaturen zijn hoog, maar op het veld is het – vanwege het kunstgras en de ligging van het veld in een rivierbedding – nog veel heter.

En in de eerste wedstrijd met dit nieuwe protocol werd de wedstrijd in de eerste inning stilgelegd, vanwege… regen. Het was een korte break en de zon kwam snel weer door. Net op tijd voor deze solo homerun van Dinet Oosting, die op de zeilen boven de tribunes in het linksveld belandde en het Koninkrijksteam in de gelijkmakende eerste slagbeurt een 1-0 voorsprong bezorgde.

Starting pitcher Marjolein Merkx begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam in de vroege innings nauwelijks in de problemen. In de vierde inning werkte zij zichzelf even in de problemen. Na een leadoff single gooide zij nog een strikeout, maar daarna volgden een geraakt werper en een velders keuze, doordat Merkx zelf de bal naar het verkeerde honk gooide. Met een infield fly en een strikeout kwam zij echter knap zonder schade uit de inning. Na vier shutout innings, waarin zij slechts twee honkslagen toestond en zeven keer drie slag gooide, werd Merkx vervangen door Lisa Hop.

Hop verdedigde de voorsprong, mede dankzij haar uitstekende changeup, goed en in de zesde inning was het Laura Wissink, die – net als een dag eerder – twee punten binnensloeg met een honkslag door het midden. Dinet Oosting en Jessie van Aalst kwamen dankzij een vrije loop op de honken en met twee uit was het dus Wissink die voor de broodnodige insurance runs zorgde.

Het bleken hele belangrijke runs te zijn, want Spanje gaf zich niet gewonnen. De Spaanse slagploeg opende de zevende inning met twee singles, maar Hop schakelde de volgende twee slagvrouwen uit met drie slag. Op een van die strikeouts schoot de bal door naar de backstop, waardoor de loopsters met twee uit op het tweede en derde honk stonden.

Een lastige grondbal werd door derde honkvrouw Damishah Charles goed gepakt, maar haar aangooi op het eerste honk was niet goed en stelde beide loopsters in staat te scoren. De volgende slagvrouw sloeg de bal echter ook naar Charles, die zich herstelde met een (iets) betere aangooi, die door Maxime van Dalen op het eerste honk gevangen werd voor de laatste nul.

Het Koninkrijksteam verslaat Spanje met 3-2 en heeft de eerste overwinning binnen. Vanmiddag om 15.00 uur is Zuid-Afrika de volgende tegenstander. De Zuid-Afrikanen staan na drie wedstrijden nog met lege handen en staan op de rand van uitschakeling voor de eindronde van het WK.

De wedstrijd kun je live bekijken via Gametime.sport (een abonnement voor het hele toernooi kost $ 9,99) en de samenvatting van de wedstrijd tegen Spanje zie je op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal