Softbal

Koninkrijksteam na nederlaag tegen Puerto Rico als nummer vier naar beslissingsronde

Foto: WBSC

Koninkrijksteam na nederlaag tegen Puerto Rico als nummer vier naar beslissingsronde

In de laatste wedstrijd uit de Round Robin van dit WK Softbal heeft Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch met duidelijke cijfers verloren van Puerto Rico. Op zaterdag speelt het Koninkrijksteam daarom om 12.30 uur tegen de nummer drie van de groep in de jacht op een ticket voor de eindronde van het WK van volgend jaar.

Het Koninkrijksteam nam voor de vijfde wedstrijd op rij een vroege voorsprong. Na een snelle eerste inning van starting pitcher Lindsey Meadows-Oosterveld kwam Britt Vonk via een foute aangooi na haar stootslag op het tweede honk. Maxime van Dalen sloeg met twee uit een grondbal naar het eerste honk, die door de eerste honkvrouw niet verwerkt kon worden. Hierop kwam Vonk over de thuisplaat voor de 1-0 voorsprong.

In de derde inning sloeg Puerto Rico terug. Even leek Meadows met een gelukje snel uit de inning te komen, toen de loopster op het tweede honk korte stop Britt Vonk hinderde bij het fielden van een grondbal en de tweede nul van de inning werd. Maar twee singles en twee walks later stonden er twee runs op het scorebord voor Puerto Rico.

Het Koninkrijksteam leek direct terug te slaan via een honkslag van Britt Vonk en geraakt werper voor Annemiek Jansen, maar Dinet Oosting sloeg de bal in een dubbelspel en Maxime van Dalen werd de derde nul met een vangbal in het midveld.

Puerto Rico liep in de vierde inning uit en deed dat met opnieuw een two-out rally. Hop maakte twee snelle nullen met een strikeout en een mooie actie op een comebacker, waarbij zij de nul op het tweede honk maakte. Aleshia Ocasio (RBI double) en Jenna Cozza (RBI single) sloegen vervolgens runs binnen, waarna de dag in één klap een stuk vervelender werd voor het Koninkrijksteam. Damishah Charles leek de derde nul van de inning te kunnen maken, maar haar aangooi op het eerste honk was niet goed en eerste honkvrouw Maxime van Dalen kreeg, terwijl zij probeerde de aangooi te vangen, de knie van de honkloopster in haar gezicht en moest de wedstrijd verlaten. Zij liep wel op eigen kracht van het veld, maar of zij morgen inzetbaar is, is nog niet duidelijk.

Lizzie Clarijs gooide de wedstrijd met twee shutout innings uit, maar aanvallend lukte het niet meer om dichterbij te komen. In vrijwel elke slagbeurt kreeg het Koninkrijksteam loopsters op de honken, maar de beslissende klap bleef telkens uit. In zeven innings bleven acht loopsters achter op de honken, mede dankzij een aantal hele mooie verdedigende acties van de Puerto Ricaanse defensie.

Puerto Rico won met 6-1 en eindigt daarom boven het Koninkrijksteam, dat met twee overwinningen en drie nederlagen vierde werd in de groepsfase. Op zaterdag is zeer waarschijnlijk Cuba de tegenstander in de wedstrijd tussen de nummers drie en vier. Cuba speelt vandaag nog tegen het ongeslagen China en verloor gisteren van Puerto Rico.

Het zou een rematch worden van de openingswedstrijd van dit toernooi, die met 4-3 werd gewonnen door de Cubanen. De volgende wedstrijd is morgen om 12.30 uur en bij winst volgt een wedstrijd tegen de verliezer van de nummer één tegen de nummer twee (waarschijnlijk China – Puerto Rico). De winnaars van deze laatste twee wedstrijden gaat naar de eindronde van het WK van volgend jaar. De nummer drie (de verliezer van de laatste wedstrijd) maakt nog kans op een Wild Card.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal