EK U15 2023

Koninkrijksteam U15 dankzij megarally naar EK Finale

Koninkrijksteam U15 dankzij megarally naar EK Finale

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands U15 hebben zich op vrijdag met een overwinning op titelverdediger Tsjechië geplaatst voor de finale van het EK in Slowakije. Een megarally in de tweede inning hielp het team van bondscoach Jeroen Sluijter aan een 13-9 overwinning.

Het Koninkrijksteam U15 reisde af naar Trnava met als doel de eerste Europese titel in deze leeftijdscategorie sinds 2014. Daarvoor moest het dus in de halve finale de titelverdediger van 2021 uitschakelen en daar zag het kort niet naar uit. De Tsjechen scoorden namelijk in de tweede inning vijf runs op vijf hits, maar Oranje sloeg keihard terug.

Daarbij kreeg het de nodige hulp van de Tsjechische pitching staff, want na zes slagmensen stond het al 4-0 en die runs scoorden op slechts één honkslag, vier vrije lopen, een wilde worp, een schijn en een veldfout. Het betekende het einde van de dag voor de startende werper, maar nog lang geen einde aan de inning.

Want hoewel de reliever zijn eerste tegenstander uitschakelde met drie slag, kreeg hij vrij snel daarna een two-run single van Guus Toemen om zijn oren. Djevan Jansen sloeg daarna eveneens een two-run single en opeens stond het al 8-5. En nog altijd was de rally nog niet voorbij. Een honkslag van Guillot en vier wijd voor Levi de Graaf zorgden snel weer voor volle honken en drie vrije lopen en een wilde worp later stond het 12-5 in het voordeel van het Koninkrijkskteam. Het gat was geslagen!

In de vierde inning sloeg Lorenzo Willem nog eens een RBI single voor het dertiende punt en deze grote marge werd niet meer uit handen gegeven. Relief pitcher Bradley Verwoest deed precies wat hij moest doen bij een grote voorsprong: slag gooien. De Tsjechen scoorden nog wel vier runs op vijf honkslagen, maar mede dankzij vijf strikeouts gooide hij de wedstrijd met drie prima innings in het slot en zo haalde het Koninkrijksteam de finaleplaats binnen!

In die finale, morgen om 17.00 uur live te zien op Honkbalsoftbal.tv, is de winnaar van de tweede halve finale de tegenstander. Die wedstrijd gaat tussen Italië en Frankrijk en is om 17.00 uur begonnen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2023