HB Hoofdklasse

Veel spanning in zestiende speelronde Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Henk Vork

Veel spanning in zestiende speelronde Lucky Day Hoofdklasse

In Amsterdam trokken de bezoekers nipt aan het langste eind. RCH wist in eigen huis via een walk-off te winnen, zo zagen we veel spanning in de top vier. In de strijd om de eerste twee plekken bij de onderste vijf, deden zowel DSS/Kinheim als Twins goede zaken.

Amsterdam Pirates – Curaçao Neptunus

Een vanouds spannend potje honkbal tussen Amsterdam en Rotterdam was er te bewonderen op donderdagavond. Neptunus kwam hard uit de startblokken, een lead-off triple van Rayshelon Carolina zorgde voor een vroege 0-1 voorsprong. Pirates kwam in de derde inning terug, na wat vrije lopen liepen de honken vol en Alex Madera sloeg een belangrijke 2-RBI single. Door doubles van John Polonius en Jayden Mohamed kwam Neptunus een beurt later gelijk. De thuisploeg nam in de tweede helft van de inning wel weer de voorsprong in handen na een lead-off double van Jules Cremer en een RBI single van Tommy van de Sanden. Hierna ging het mis bij Pirates. Driemaal werd er gescoord in de vijfde inning. De RBIs kwamen van Dwayne Kemp (double), Christian Diaz (single) en Tony Krueger (sacrifice fly). Pirates kwam nog wel twee keer terug in de wedstrijd, maar trok aan het kortste eind. De bezoekers uit Rotterdam wonnen met 6-7.

Box score

RCH-Pinguïns – HCAW

Ook in de andere wedstrijd van de bovenste vier was het enorm spannend. Een walk-off was er nodig in de negende inning om een winnaar te bepalen. HCAW kwam vroeg op voorsprong dankzij een RBI double van Bob van der Meer. In de vierde inning nam RCH de voorsprong in handen. Belangrijke honkslagen kwamen van Denzel Brooks (double) en Koen Werkman. Tegen het einde van de wedstrijd werd er door beide ploegen nog veel aanval gecreëerd. HCAW nam in de zevende inning, dankzij een 2-run homerun van Quintin de Cuba, weer op voorsprong. De stand was nu 2-3. RCH wist ook tweemaal te scoren. RBIs kwamen van Ruendrick Piternella (single) en Denzel Brooks (double). Zo stond RCH ineens weer voor. Een beurt later wist HCAW de voorsprong weer in handen te nemen, wederom werd er tweemaal gescoord, het werd dus 4-5. In de negende inning wist de thuisploeg op walk-off wijze te winnen. De honken liepen vol door honkslagen van Geoffrey Verhoef en Raydley Legito en vier wijd voor Sebastiaan van der Horst. Hierna werd een geslagen bal van Denzel Brooks niet goed verwerkt, waardoor de Pinguïns tweemaal scoorden en de overwinning konden vieren.

Box score

DSS/Kinheim – UVV

In de onderste vijf werden ook spannende wedstrijden gespeeld. DSS/Kinheim en Twins strijden nog hard om wie er als eerste zal eindigen in deze vervolgcompetitie. De ploeg uit Haarlem zag een vroege voorsprong in de latere inning nog bijna verdwijnen tegen de Utrechtenaren. Na vier wijd en geraakt werper, waren het een RBI single van Urving Kemp en een RBI ground out van Sem Kuijper waardoor de Haarlemmers op voorsprong kwamen. In de derde inning werd het 3-0 en een beurt later wist Matis Crouwel de 4-0 te scoren. Reangelo Willems bracht de spanning terug in de wedstrijd met een 2-run homerun in de zesde inning. Een beurt later werd het 4-3. In de achtste inning werd er niet meer gescoord en hierna was de curfew bereikt, het bleef dus bij 4-3 in Haarlem.

Box score

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout

Een moeilijke start voor allebei de teams in Hoofddorp. In de eerste inning werd er negen keer gescoord, viermaal door Twins en vijfmaal door Pioniers. De Oosterhoutse aanval begon sterk dankzij driemaal vier wijd, gevolg door honkslagen van Luuk Visser, Luuk Bun en Berend Ruben (double). Bij Pioniers regende het ook honkslagen, deze kwamen van Bodhi de Vreede, Terrance Heemskerk, Duncan Beljaards, Vincent Mevissen en Andreas Meijer. Na de tweede inning stond het gelijk, 6-6 was de stand inmiddels. Hierna blijf de aanval van Twins hard werken, bij Pioniers wilden het niet meer lukken in het slagperk. De Oosterhoutse aanval werd aangevoerd door Luuk Visser, hij ging vier-uit-vier en sloeg drie runs binnen. Ook Luuk Bun kende een goede dag in het slagperk, hij sloeg drie honkslagen in drie slagbeurten en verzamelde ook drie RBIs. Uiteindelijk wonnen de bezoekers uit Oosterhout met 6-14.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse