Softbal

KONINKRIJKSTEAM PLAATST ZICH VOOR WK EINDRONDE

Foto: Louie Jay Sienders

KONINKRIJKSTEAM PLAATST ZICH VOOR WK EINDRONDE

Team Kingdom of the Netherlands Women’s Fastpitch heeft zich op zaterdagavond met een overwinning op China geplaatst voor het WK Softbal van 2024 in Italië. Jessie van Aalst werd Player of the Game met een two-run triple en 5.2 shutout innings in de 2-0 overwinning.

Het plot van deze wedstrijd komt wellicht bekend voor inmiddels, maar wederom nam het Koninkrijksteam een hele vroege voorsprong. Britt Vonk sloeg een leadoff single om de wedstrijd te openen en schoof naar twee dankzij een vrije loop voor Brenda Beers. Dinet Oosting legde een succesvolle sacrifice bunt neer en werd de eerste nul, maar schoof de loopsters wel naar het tweede en derde honk. Maxime van Dalen slaagde er niet in om deze vroege scoringskans te benutten, maar met twee uit kwam Jessie van Aalst door met een two-run triple.

Het zou de wedstrijd van Jessie van Aalst worden, die – misschien wel verrassend – de start kreeg van bondscoach Ferenc Jongejan. Dit vertrouwen beloonde zij met 5.2 shutout innings, waarin zij liefst acht keer drie slag gooide.

De speelsters van het Koninkrijksteam leken de spanning van de voorgaande dagen van zich afgegooid te hebben na de overwinning op Cuba. Wellicht dat de wetenschap dat de Wild Card zo goed als binnen was hiervan de oorzaak was, maar een ontspannen Koninkrijksteam deed de kleine 2-0 voorsprong een stuk groter lijken.

Een mooi dubbelspel in de zesde inning door midvelder Cindy van der Zanden en tweede honkvrouw Suka van Gurp drukte een van de weinige scoringskansen van China de kop in. Lisa Hop verving van Aalst met twee uit in de zesde inning en gooide de wedstrijd zonder problemen uit. Ze sloot af in stijl met een strikeout:

De overwinning betekent dat Team Kingdom of the Netherlands zich samen met Puerto Rico vanuit Groep B heeft geplaatst voor het WK van volgend jaar in Italie. Daar komt het in elk geval Italië zelf en ook Team USA en Australie vanuit Groep A tegen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal