EK U15 2023

KONINKRIJKSTEAM U15 EUROPEES KAMPIOEN!

KONINKRIJKSTEAM U15 EUROPEES KAMPIOEN!

Team Kingdom of the Netherlands U15 heeft vanavond in Trnava, Slowakije voor het eerst sinds 2014 de Europese titel in deze leeftijdscategorie binnengesleept! Italië werd in de finale met de grond gelijk gemaakt en dankzij de mercy rule al in vijf innings met 14-4 verslagen.

De Italianen namen een 1-0 voorsprong in de eerste inning, maar in de gelijkmakende slagbeurt sloeg het Koninkrijksteam direct terug. Guus Toemen sloeg een bases clearing 3-run double naar het rechtsmidveld en het Koninkrijksteam keek niet meer om.

In de tweede inning werd een groot gat geslagen. Bradley Verwoest opende met vier wijd en schoof op naar het derde honk op de honkslag van Jonas Rijpma. Cayro Hazel sloeg het eerste punt van de inning binnen met een honkslag, maar het Koninkrijksteam begon nog maar net aan de rally. Lorenzo Willem sloeg een two-run single, Max Irving sloeg een double en na twee runs op schijn sloeg Guus Toemen nog een sacrifice fly voor de zesde run van de inning.

Het scoren ging hierna nog even vrolijk door, want de Italianen kwamen in de derde inning terug tot 9-4, maar er kwam gelijk een antwoord van het Koninkrijksteam. Na drie vrije lopen om de inning te starten, volgden honkslagen van Valentijn Guillot en wederom Guus Toemen en een sac fly van Max Irving, waardoor de marge direct weer hersteld werd.

Reliever Dean Moust gooide twee shutout innings en gaf daarmee de slagploeg de kans om de wedstrijd al vervroegd tot een einde te brengen via de mercy rule. In de vijfde inning sloeg Lorenzo Willem een tweehonkslag en kreeg Max Irving vier wijd. Dat gaf de red hot Guus Toemen (3 uit 3 met 7 RBI in de finale) de kans de titel binnen te slepen. Dat ging zo:

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U15 2023