HB Hoofdklasse

Neptunus verstevigt koppositie met sweep over Pirates

Foto: Robert Bos

Neptunus verstevigt koppositie met sweep over Pirates

In de vervolgcompetitie bovenste vier deed Neptunus goede zaken. Er werd driemaal gewonnen door de Rotterdammers. HCAW won de serie van RCH en staat nu op de tweede plek. Bij de onderste vijf wonnen zowel Twins als DSS/Kinheim de serie van respectievelijk Pioniers en UVV.

HCAW – RCH-Pinguïns

Bij HCAW was de verdediging op zaterdag weer dik in orde, er werd door de bezoekers uit Heemstede niet gescoord. Lars Huijer, die tijdens de European Champions Cup geblesseerd raakte aan zijn lies, maakte zijn rentree op de heuvel bij de Bussumers. Zijn opvolgers waren Gio de Graauw en Sedley Karel. In de zevende inning werd er door HCAW voor het eerst gescoord. Een lead-off double van Quintin de Cuba, werd later in de beurt gevolgd door een 2-RBI double van Delano Selassa. Victor Draijer kwam niet veel later nog met een driehonkslag waarop driemaal gescoord werd. Hiermee werd het 5-0 in de Rob Hoffman Vallei en kwam de serie op 1-1 te staan.

In de rubber match kwam HCAW snel op voorsprong. Een 3-run homerun van Victor Draijer was hiervan de oorzaak. RCH zag in de vierde inning ook een bal het veld uit vliegen, Sebastiaan van der Horst sloeg een grand slam. Hiermee veranderde de stand van 1-4 naar 5-4 in het voordeel van de Heemstedenaren. De stand bleef de hele wedstrijd heen en weer schommelen. Na acht innings stond het 7-8. Hierna ging het helemaal mis bij de thuisploeg. Er werd maar liefst acht keer gescoord in de eerste helft negen, waardoor HCAW royaal wist te winnen. Deze 8-run inning werd mede mogelijk gemaakt door een 3-run homerun van Delano Selassa. Bij RCH sloeg Van der Horst in de zesde inning ook nog een homerun, zijn tweede van de dag.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Curaçao Neptunus – Amsterdam Pirates

Na een close game op donderdag, waarin Neptunus aan het langste eind trok, waren er op zaterdag twaalf innings nodig om een winnaar te bepalen. Pirates kwam in de tweede inning op voorsprong na een tweehonkslag van Oliver van der Wijst en een sacrifice fly van Duco Nuijten. Neptunus nam hierna de voorsprong in handen. In de derde beurt was het een 2-out rally die begon dankzij vier wijd voor Stijn van der Meer, gevolg door een RBI double van Dwayne Kemp en een RBI single van Christian Diaz. Twee innings later was het Diaz die de 3-1 kon scoren. Pirates kwam in de eerste helft zeven weer gelijk. Denzel Richardson begon met een solo homerun, hierna volgden drie honkslagen op rij van Oliver van der Wijst, Alex Madera en Duco Nuijten. De stand bleef lang op 3-3 staan. Pas in de twaalfde inning werd er een winnaar bepaald. Stijn van der Meer begon met een tweehonkslag, hierna was het Dwayne Kemp met de walk-off single, waarmee het 4-3 werd in Rotterdam.

Neptunus kwam op zondag in Amsterdam al snel op voorsprong. Een lead-off double van Christian Diaz werd gevolgd door honkslagen van Arthur Bonevacia, Tony Krueger, John Polonius, Dave Janssen en Rayshelon Carolina. Hiermee werd het als snel 0-3. Een beurt later was het weer Diaz die de inning begon met een extra-basehit, ditmaal een driehonkslag. Wederom kwam hij tot scoren. Beide ploegen kwamen nog eenmaal tot scoren, maar het lukte Pirates niet om in de buurt te komen van het Rotterdamse slaggeweld.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Twins Oosterhout – Hoofddorp Pioniers

Acht shutout inning van Filip Capka hielpen Twins richting een simpele overwinning tegen Pioniers. Met negen honkslagen en acht runs, was de thuisploeg een maatje te groot voor de bezoekers uit Hoofddorp. In de zevende inning brak Twins door. Een 4-0 voorsprong werd verdubbeld, overigens kwam hier slechts één honkslag aan te pas, deze kwam van Railison Bentura. Marnix Ruben en Jerzy van Gool blonken uit bij de thuisploeg, zij sloegen allebei twee honkslagen.

Op Sportpark Pioniers vond op zondag een waar slugfest plaats, 29 runs en 31 honkslagen waren er in zeven innings te zien. Een lastige dag voor de pitchers van beide teams, van de acht pitchers die er werden gebruikt was Swen Huijer de enige die de nul wist te houden. Dit was echter niet genoeg om zijn ploeg richting een overwinning te helpen. Bij Twins werd er namelijk veel geslagen, van de twintig honkslagen kwamen er vijf van Marnix Ruben. Railison Bentura kende ook een goede dag aan slag, hij ging drie uit zes met vijf RBIs, mede dankzij 2-run homerun in de zesde inning. Uiteindelijk won Twins in Hoofddorp met 9-20.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

UVV – DSS/Kinheim

Veteraan Jurjen van Zijl was op zaterdag goed voor een complete game shutout tegen DSS/Kinheim. In zeven innings kreeg hij slechts zes honkslagen tegen. Hij werd goed geholpen door zijn slagploeg. Na drie innings stond het 5-0, RBIs kwamen van Ryan Wheat, Nik Cardinal, Stefan Kuipers, Aaron Isenia en Lucas Bekker. In beurt vijf, zes en zeven werd er nog meer gescoord, de run in de zevende inning kwam op een honkslag van Stefan Kuipers en zorgde voor een mercy rule walk-off. De einduitslag op Sportpark de Paperclip was 10-0.

Op zondag ging het weer andersom, DSS/Kinheim kwam op voorsprong en deze kwam eigenlijk niet meer in gevaar. Nick Hofer voerde zijn ploeg aan met drie honkslagen in drie slagbeurten, waaronder een tweehonkslag. De Haarlemmers scoorden zevenmaal, dit was meer dan genoeg voor startende werper Rick Rizvic om een overwinning binnen te slepen. De linkshander gooide zeven innings en kreeg hierin slecht één honkslag tegen, ook gooide hij tien keer drieslag. Zijn opvolgers waren Mathijs Oosterbeek en Robyn Clara. De thuisploeg won met 7-3.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Stand in vervolgcompetitie bovenste vier
Stand in vervolgcompetitie onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse