EK Heren 2023

Softballers verliezen openingswedstrijd EK van Frankrijk

Foto: Grega Valancic/WBSC Europe

Softballers verliezen openingswedstrijd EK van Frankrijk

In Denemarken is vandaag het EK Men’s Fastpitch Softbal begonnen en Team Kingdom of the Netherlands opende de groepsfase met een wedstrijd tegen Frankrijk. Omdat er wordt gespeeld in een groep van drie teams is elke wedstrijd direct belangrijk. Helaas trok het Koninkrijksteam aan het kortste eind en won Frankrijk vanmiddag met 9-6 te sterk.

Heel lang was het een spannende wedstrijd, waarin de Fransen steeds net de voorsprong pakten. Na vijf innings stond het 4-3 voor Frankrijk en leek er nog geen vuiltje aan de lucht, want met een sterke lineup zat de overwinning er nog altijd in. Jonel Pirela sloeg eerder in de wedstrijd bijvoorbeeld al een two-run homerun.

In de zesde inning ging het echter mis. Relievers Janel Thompson en Fransel Meyers konden niet voorkomen dat de Fransen vijf runs scoorden en uitliepen naar 9-3. Een three-run homerun van debutant Rachid Engelhardt bracht Oranje in de zevende inning dichterbij en met één uit en lopers op eerste en derde honk leek een comeback nog mogelijk.

Vlak nadat Reangelo Castillo de bal in het linksveld net aan de verkeerde kant van de foutpaal in het hek sloeg, sloeg hij een popup in de ‘Bermuda triangle’ achter het tweede honk. De bal werd door de midvelder net aan gevangen, maar de loper op het derde honk, Eldrick Dijkhoff, nam de wat risicovolle en uiteindelijk onfortuinlijke beslissing om hierna naar de thuisplaat te rennen. Dankzij een goede aangooi sneuvelde Dijkhoff bij zijn poging te scoren en zo kwam er een einde aan de wedstrijd.

Omdat Frankrijk eerder op de dag ook al Spanje versloeg zijn zij als groepswinnaar geplaatst voor de volgende ronde. Het Koninkrijksteam, onder leiding van bondscoach Norman Ames, moet zich morgen zien te revancheren tegen Spanje om plaatsing voor de volgende ronde te bewerkstelligen. Die wedstrijd wordt om 11.30 uur gespeeld en is live te zien op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK Heren 2023