EK SB Heren 2023

Koninkrijksteam begint tweede ronde met zege op Israël

Foto: Grega Valancic/WBSC Europe

Koninkrijksteam begint tweede ronde met zege op Israël

De heren softballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben vanavond ook hun tweede wedstrijd van de dag gewonnen. Het Koninkrijksteam opende in Denemarken de tweede ronde tegen Israël en zette een grote stap richting de Super Round met een 2-0 overwinning.

Voor de tweede wedstrijd op rij was de pitching van het Koninkrijksteam uitmuntend. Fransel Meyers gooide als starter 5.2 shutout innings en kreeg slechts drie honkslagen tegen. Voor Israel stond er echter ook een hele goede werper op de plaat. De 20-jarige Kfir Leon gooide harde en goed geplaatste riseballs, die moeilijk te raken waren.

Toch slaagde Oranje er in de vierde inning in om op voorsprong te komen. Jeff Delfina sloeg met de eerste Nederlandse honkslag Dyron Juaquin (foto) over de thuisplaat. Juaquin was dankzij een veldfout en een daaropvolgende sac bunt al in scoringspositie gekomen.

Dankzij goede pitching van Meyers en ook zijn reliever Emeron Lourens (1.1 IP, 0 H, 1 K) bleef Israel op de ‘0’ staan. In de zevende slagbeurt leidde een nieuwe veldfout tot een insurance run. Jeff Delfina (1 uit 2 met een run en een RBI) kwam met vier wijd als leadoff hitter op het honk en scoorde vanaf het eerst honk toen de sacrifice bunt van Anthony Beaumont door de Israëlische defense langs het eerste honk werd gegooid. Delfina staat nog altijd bekend om zijn snelheid en stoomde over de honken op weg naar het tweede Nederlandse punt.

Dankzij de 2-0 overwinning staat het Koninkrijksteam er nu erg goed voor in Groep F. Samen met Denemarken staan zij met één overwinning bovenaan. De Denen waren te sterk voor Groot-Brittannië. Bondscoach Ames kijkt tevreden terug op de tweede dag van dit EK: “De vibe in het team is erg goed. Het spel was vandaag ook een stuk beter.”

Morgen wachten wedstrijden tegen Denemarken (11.15 uur) en Groot-Brittannië (15.45 uur). “Denemarken is na Tsjechie waarschijnlijk het beste team op dit toernooi. We gaan voor de winst, maar weten dat de middagwedstrijd heel belangrijk is voor ons. Ons einddoel voor dit toernooi is in elk geval de top drie halen, want daarmee plaatsen wij ons voor het WK.”

De top drie uit deze groep plaatst zich voor de Super Round en de punten uit de onderlinge duels worden meegenomen. Een tweede overwinning zou daarom letterlijk erg mooi meegenomen zijn. Beide duels van het Koninkrijksteam zie je morgen live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK SB Heren 2023