EK SB Heren

Softballers herpakken zich tegen Spanje; plaatsen zich voor volgende ronde EK

Foto: Grega Valancic/WBSC Europe

Softballers herpakken zich tegen Spanje; plaatsen zich voor volgende ronde EK

Na een nederlaag tegen Frankrijk op dag één van het EK Men’s Fastpitch Softbal stond er voor Team Kingdom of the Netherlands vandaag een must win op het programma tegen Spanje. Het Koninkrijksteam revancheerde zich voor de nederlaag op de eerste dag en versloeg Spanje met grote cijfers, waardoor het geplaatst is voor de tweede ronde.

In het Deense Horsholm nam het Koninkrijksteam op een wilde worp in de tweede inning een 1-0 voorsprong en toen Reangelo Castillo een inning later Rachid Engelhardt over de thuisplaat sloeg werd deze voorsprong verdubbeld.

Op de plaat gooide Emeron Lourens een uitstekende wedstrijd. Zes innings lang bleek hij nagenoeg onbespeelbaar voor de Spaanse slagploeg. Hij kreeg geen punten tegen en gooide dertien keer drie slag. In de vijfde en zesde inning nam het team van bondscoach Norman Ames definitief afstand van de Spanjaarden. In de vijfde innings scoorden vier runs op een three run homerun van Eldrick Dijkhoff en een RBI triple van Jeff Delfina.

In de zesde inning liep Oranje uit naar een 11-0 voorsprong. RBI-doubles van Rachid Engelhardt en Reangelo Castillo zorgden voor de hoogtepunten in deze rally. Omdat de Spanjaarden in de gelijkmakende inning niet tot scoren kwamen, was de wedstrijd na zes innings vanwege de mercy rule voorbij.

De overwinning betekent dat het Koninkrijksteam als nummer twee uit de groepsfase is geplaatst voor de tweede ronde. Daarin speelt het in Groep F tegen gastland Denemarken, Groot-Brittannië en Israël. Een lastige groep met daarin drie van de vier beste Europese teams op de wereldranglijst. Het eerste duel is vanavond om 18.00 uur tegen Israël en morgen volgen Denemarken (11.15 uur) en Groot-Brittannië (15.45 uur).

Deze wedstrijden zie je allemaal live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK SB Heren