EK SB Heren 2023

Softballers zeker van Bronze Medal Game EK

Foto: Grega Valancic/WBSC Europe

Softballers zeker van Bronze Medal Game EK

De softballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben zich met een overwinning op Kroatië geplaatst voor de Bronze Medal Game van het EK in Denemarken. Eerder op de dag werd er nog verloren van de Belgen, hoogstwaarschijnlijk de tegenstander op zaterdag, maar een ruime overwinning in de middagwedstrijd was voldoende om zicht te houden op het uiteindelijke doel: plaatsing voor het WK van volgend jaar.

Al heel vroeg op donderdagochtend stond de wedstrijd tegen de Belgen op het programma. Zij eindigden op de tweede plek in Groep E en dit was een cruciaal duel om zicht te houden op deelname aan de finale. Beide teams namen twee punten mee uit de vorige ronde en moeten alles winnen om de finale te bereiken.

Lang ging de wedstrijd gelijk op. De Belgen namen een voorsprong in de eerste inning, maar RBI singles van Eldrick Dijkhoff in de eerste en Jorge Wouters in de tweede innings zorgden voor een snelle ommekeer. Een oude bekende voor fans van de Nederlandse Honkbal Hoofdklasse bleek de grote plaaggeest voor het Koninkrijksteam in het restant van de wedstrijd. Dennis de Quint, de voormalig speler van UVV en Twins Oosterhout, gooide 4.2 solide innings als starter en sloeg 1 uit 1 met drie keer vier wijd.

De honkslag van de voormalig Belgisch honkbalinternational was een go-ahead two-run homerun in de vijfde inning, waarmee de Belgen een 3-2 voorsprong namen. Twee bases loaded walks, waaronder één voor de Quint, zorgden voor twee insurance runs in de zesde inning. Het Koninkrijksteam scoorde met Jeff Delfina (tweehonkslag) nog wel een run in de zesde inning, maar verloor met 5-3.

Bronze Medal Game

Om zicht te houden op het uiteindelijke doel – plaatsing voor het WK via een plek bij de top 3 – moest er in de middagwedstrijd gewonnen worden van Kroatië. Dat ging dankzij een megarally in de derde inning relatief gemakkelijk.

In die inning scoorde het Koninkrijksteam, dat na twee innings 1-0 voorstond, maar liefst 11 runs. De belangrijke honkslagen kwamen van Reangelo Castillo (2 RBI), Rachid Engelhardt (1 RBI), Eldrick Dijkhoff (1 RBI) en Jeff Delfina. Delfina zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een two-run homerun.

Dankzij de 12-0 overwinning op Kroatië en de nederlaag van Israël tegen België is het Koninkrijksteam zeker van de Bronze Medal Game op zaterdag. Morgen staat er, in de wedstrijd tegen topfavoriet Tsjechië niets meer op het spel, want de finale is inmiddels buiten bereik.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK SB Heren 2023