EK SB Heren 2023

Topfavoriet Tsjechië veel te sterk voor Koninkrijksteam

Foto: Grega Valancic/WBSC Europe

Topfavoriet Tsjechië veel te sterk voor Koninkrijksteam

Op vrijdagmiddag nam Team Kingdom of the Netherlands Men’s Fastpitch het in een wedstrijd waar niets op het spel stond op tegen topfavoriet voor de Europese titel Tsjechië. De Tsjechen waren al zeker van de finale en het Koninkrijksteam was al zeker van de Bronze Medal Game. Ondanks het feit dat er geen druk op de ketel stond, kon Oranje geen vuist maken tegen de Tsjechen.

Vroeg in de wedstrijd kon starter Jair Thompson de Tsjechen nog redelijk tegenhouden. Na twee innings stond het nog 3-0 voor Tsjechië. Oranje kreeg dankzij twee vrije lopen een scoringskans in de tweede inning, maar de beslissende klap bleef uit.

In de derde inning was de Tsjechische slagploeg niet meer te stoppen. Ondanks twee snelle nullen scoorden de Tsjechen acht runs op acht hits, waaronder een triple en een homerun. De enige Nederlandse honkslag van de dag kwam in de vierde inning op naam van Enrique Javier, maar twee strikeouts later kwam er een einde aan de wedstrijd en stond er een 11-0 nederlaag op het scorebord.

Geen schande, want de Tsjechen werken in het herensoftbal met een voor Europese begrippen megabudget en zijn nog ongeslagen tijdens dit EK. In de finale spelen zij morgen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Denemarken en Belgie. De verliezer van deze wedstrijd is morgen om 15.00 uur de tegenstander van het Koninkrijksteam in de Bronze Medal Game.

De strijd om het brons en een WK ticket is morgen live te zien op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK SB Heren 2023