HB Hoofdklasse

Belangrijke wedstrijden richting playoffs in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Martine van Wely

Belangrijke wedstrijden richting playoffs in Lucky Day Hoofdklasse

Vanwege de regen op donderdag, werden alle wedstrijden verplaatst naar vrijdagavond. In de top vier spelen HCAW en Pirates een belangrijke serie om plek twee en drie te bepalen. Bij de vervolgcompetitie onderste vijf strijden Twins en DSS/Kinheim tegen elkaar om de winnaar van deze competitie te bepalen.

HCAW – Amsterdam Pirates

Lang was er een echt pitchersduel gaande tussen Jelle van der Lelie en Dennis Burgersdijk. In zes innings kreeg Van der Lelie één run tegen, Burgersdijk zag in zeven innings tweemaal iemand scoren. In de achtste inning gingen de Amsterdamse knuppels los. Honkslagen van Jules Cremer, Duco Nuijten, Kenny Berkenbosch, Denzel Richardson en Oliver van der Wijst, aangevuld met wat hulp van de Bussumse defensie, zorgden voor een 7-run inning. Hiermee kwam Pirates op een 1-9 voorsprong. De Bussumers scoorde in de tweede helft negen nog wel drie runs, maar het mocht niet meer baten. Pirates won met 4-9.

Box score

RCH-Pinguïns – Curaçao Neptunus

Lang stond RCH op voorsprong. In de eerste inning scoorde Raydley Legito na een RBI double van Ruendrick Piternella. Drie beurten later was het wederom een tweehonkslag van Piternella die belangrijk was, ditmaal kon hij zelf scoren na een RBI single van Jeldwin Orman. In de latere innings braken de Rotterdammers door. Het werd gelijk in de eerste helft zes. In de twee innings die volgden kwam de ploeg van coach Greg Muller tot maar liefst tien runs. Dwayne Kemp sloeg een belangrijke 3-RBI double en John Polonius wist met een homerun ook drie runs binnen te brengen. Uiteindelijk wonnen de bezoekers uit Rotterdam met 3-12.

Box score

Twins Oosterhout – DSS/Kinheim

In de strijd om de hoogte klassering in de vervolgcompetitie onderste vijf, zal deze serie tussen de twee geplaatste teams erg interessant zijn. Dat bleek ook wel op vrijdagavond in een kraker van een wedstrijd. DSS/Kinheim kwam als eerst op voorsprong dankzij een honkslag van Cris Herkemij met volle honken, hierop werd tweemaal gescoord. Twins kwam meteen met een antwoord. Op een honkslag van Luuk Bun kon Max Kops scoren. Een beurt later kwam de thuisploeg op voorsprong. Axel Poesmans kon scoren door een aangooifout en Jerzy van Gool kwam binnen op een wilde worp. 3-2 was nu de stand in Oosterhout. In de twee innings die volgden wist DSS/Kinheim een klein gat te slaan. Op een harde klap van Mees Robberse kon er gescoord worden door Donny Kuijper (vier wijd) en Jesse Velders (single). Een inning later waren het een lead-off homerun van Amarensio Franka en een RBI single van Jesse Velders, waardoor het 3-6 werd. Dit bleef uiteindelijk ook de stand in Oosterhout.

Box score

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers

Quick kwam in eigen huis al snel op voorsprong. Marvin Jakobus bracht met een honkslag twee runs binnen in de eerste inning. Een beurt later werd er gescoord door Jordy Burger op een honkslag van Ibrahin Redan. Redan zou een goede dag hebben aan slag. Hij ging drie-uit-vier en verzamelde vier RBIs. Uiteindelijk kwam Quick tot negen runs, dit was meer dan genoeg om te winnen. Jhan Rifaela had een goede start (7 IP, 4 H, 4 R, 3 ER, 3 BB, 1 SO) en verdiende de win. Hij werd opgevolgd door Edvin Irausquin (2 IP, 4 H, 0 R, 1 BB, 2 SO) die de save verdiende.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse