EK U18 SB 2023

Koninkrijksteam U18 begint EK Softbal met grote zege

Foto: Christopher Anasagasti

Koninkrijksteam U18 begint EK Softbal met grote zege

Op de eerste dag van het EK Softbal U18 in Praag werd op de eerste speeldag met runs gestrooid. De WBSC Europe heeft besloten het deelnemersveld uit te breiden en dat heeft op de eerste dag geleid tot uitslagen als 12-0, 20-1, 18-0, 21-1, 15-2 en 18-0. Die laatste uitslag was de overwinning van Team Kingdom of the Netherlands U18 op de leeftijdsgenoten uit Finland.

Finland, het land waar toch vooral de sport Pesäpallo gespeeld wordt, kent blijkbaar ook een softbalteam. Bij hun debuut op het EK werden zij door het Koninkrijksteam op brute wijze welkom geheten. In de eerste inning kregen zij dertien runs om hun oren.

Dertien runs op drie honkslagen, acht vrije lopen en zes veldfouten. De honkslagen kwamen van Bente Zwanenburg (lead-off), Madelief Croone (2 RBI) en Kika Bonora (RBI). In de tweede inning kwam er een nieuwe pitcher op, die meer slag gooide. Daar maakte de Oranje slagploeg goed gebruik van. Millie Ann de Roy van Zuijdewijn opende deze slagbeurt met een driehonkslag en na een vrije loop van Bente Zwanenburg sloeg Lizzy Kwakernaak een tweehonkslag waarop beide loopsters konden scoren. Kwakernaak scoorde even later zelf op een wilde worp, waarna Senna Grootings en Chimney Netten een nieuwe rally startten met honkslagen.

Zij scoorden allebei op de honkslag van Kika Bonora en daarmee stond al in de tweede inning de uiteindelijke 18-0 uitslag op het scorebord. Op de plaat deden Senna van Montfort (2 IP, 1 H, 0 R, 7 K’s) en Kika Bonora (1 IP, 0 H, 0 R, 1 K) het uitstekend.

Na één dag staat Team Kingdom of the Netherlands U18 bovenaan in Groep C, waarin ook Belgie vandaag won. Morgen speelt Oranje twee wedstrijden in een aangepast schema, want vandaag konden er vanwege het slechte weer twee wedstrijden niet gespeeld worden. Daardoor schuiven alle wedstrijden morgen naar achteren en speelt het Koninkrijksteam nu om 14.00 uur tegen België en om 19.00 uur tegen Frankrijk.

Beide wedstrijden zie je live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 SB 2023