HB Hoofdklasse

Neptunus pakt eerste plaats en ticket voor European Champions Cup 2024

Foto: Robert Bos

Neptunus pakt eerste plaats en ticket voor European Champions Cup 2024

Een belangrijk weekend in de Lucky Day Hoofdklasse met veel op het spel. Neptunus wist met een sweep tegen RCH de eerste plaats in de reguliere competitie te pakken. HCAW en Pirates streden om de tweede en derde plek. In de vervolgcompetitie onderste vijf werd er onderling hard gestreden tussen DSS/Kinheim en Twins om de eerste en tweede plek in de wild card race.

HCAW – Amsterdam Pirates

Na de overwinning van Pirates op vrijdagavond, trok HCAW een dag later in een pitcherduel aan het langste eind. Startende werpers Nelmerson Angela en Kaj Timmermans stonden allebei acht innings op de heuvel en zag beiden één run binnenkomen. Pirates scoorde in de eerste inning na een lead-off double van Roelie Henrique. HCAW kwam in de eerste helft vijf gelijk toen Shurman Marlin binnenkwam. In de negende inning begon Max Draijer voor HCAW met een tweehonkslag, hierna werden twee snelle nullen gemaakt. Jeandro Tromp kwam op het honk met vier wijd en op een honkslag van Victor Draijer, kon Max Draijer de 1-2 scoren.

Op zondag leek het lang wederom een pitchersduel te worden. Lars Huijer en Scott Prins hielden hun tegenstander lang in toom. HCAW scoorde als eerst na een honkslag van Max Draijer en een tweehonkslag van Delano Selassa. Een beurt kwam Pirates op voorsprong. De gelijkmaker kwam binnen op een wilde worp, daarna sloeg Kenny Berkenbosch met een RBI single de 1-2 binnen. In de achtste inning liep Pirates uit. Back-to-back RBI doubles van Denzel Richardson en Oliver van der Wijst begonnen een rally, Alex Madera sloeg ook nog een honkslag. Uiteindelijk scoorden de bezoekers viermaal, hiermee werd het 1-6 in Bussum.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

RCH-Pinguïns – Curaçao Neptunus

Een eenzijdige wedstrijd op zaterdag in het Neptunus Familiestadion. RCH kwam tot drie honkslagen op het werpen van Shairon Martis, Mike Groen en Ryan Huntington. Neptunus wist maar liefst veertien hits te slaan. Met al dit slaggeweld werd er in zeven inning twaalf keer gescoord, ruim genoeg voor een mercy rule overwinning dus. De Rotterdamse aanval werd aangevoerd door Rogear Bernadina, Dwayne Kemp en John Polonius. Bernadina en Kemp sloegen allebei een homerun, Polonius verzamelde vier RBIs en sloeg onder andere een tweehonkslag. 12-0 was de einduitslag in Rotterdam.

Een dag later ging het nog harder te keer. Neptunus kwam tot negentien runs, mede dankzij zes homeruns. Deze kwamen van Rogear Bernadina, Christian Diaz, Arthur Bonevacia, Tony Krueger (2) en Sheadion Jamanika. Christian Diaz zag de bal extra goed in Heemstede, hij ging vijf-uit-vijf met naast de homerun, ook nog twee doubles en vier RBIs. Dankzij de ruime voorsprong, was het een makkelijk dag voor de Rotterdamse werpers. Kevin Kelly gooide vijf shutout innings, zijn opvolgers waren Jayden Gonesh en Ryan Huntington. Huntington moest in de zevende inning nog wel één run toelaten, maar met een stand van 1-19 was de wedstrijd na zeven innings afgelopen.

Met deze overwinning heeft Curaçao Neptunus de eerste plaats in het reguliere seizoen vastgesteld. Dat betekent ook dat een ticket voor de European Champions Cup 2024 is binnengehaald.

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Twins Oosterhout – DSS/Kinheim

In Haarlem kwam Twins als eerste tot scoren. Na een lead-off double van Yurdion Martie in de derde slagbeurt, kwam de 0-1 op het scorebord na een RBI single van Luuk Visser. Twee innings later nam de thuisploeg een 3-1 voorsprong. Een homerun van Amarensio Franka, zijn tweede in twee dagen, zorgde voor de gelijkmaker. Hierna volgden honkslag van Jochem Koedijk, Sem Kuijper en Jesse Velders. Twins kwam terug in de wedstrijd. In de zesde inning werd het 3-2 toen Luuk Bun binnenkwam na een aangooifout. Twee innings later bracht Berend Ruben met een homerun de stand gelijk. Pas in de tiende inning werd er weer gescoord. De bezoekers uit Oosterhout scoorden driemaal dankzij hits van Jerzy van Gool (double), Gijs van Zalingen, Marnix Ruben en Max Kops (double). DSS/Kinheim kon niks meer terugdoen, het werd dus 3-6 in het Pim Mulier Stadion.

Op zondag werd in Oosterhout de wedstrijd in de tweede helft van de vierde inning gestaakt na een opstootje op het veld. Twins stond voor met 3-0 op het moment van staken en met twee uit stond er een honkloper op het eerste honk. De wedstrijd zal op een later moment worden afgemaakt.

Box score (zaterdag)

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers

Tussen Pioniers en Quick vond in Hoofddorp een echt slugfest plaats. Na drie innings stond Quick voor met 0-10. Ibrahin Redan bracht de 0-1 binnen met een RBI double. Een inning later waren het een homerun van Amar van Zwieten en twee tweehonkslagen van Edvin Irausquin die meehielpen richting de grote voorsprong. Pioniers kwam knap terug tot 14-14. Mede dankzij een homerun van Daniel Heiligers en goede dagen aan slag van Michael Dumitrescu (vier-uit-vier met vier RBIs) en Terrance Heemskerk (vijf-uit-zes met drie RBIs). Uiteindelijk trokken de bezoekers uit Amersfoort toch aan het langste eind. Amar van Zwieten sloeg nog een homerun en hielp zijn team uiteindelijk richting een 15-16 overwinning.

Een dag later kwam Quick weer vroeg op voorsprong. De thuisploeg liep uit tot 6-2, mede dankzij een 2-run homerun van Marvin Jakobus in de derde inning. Pioniers kwam sterk terug in de achtste slagbeurt. Overigens kwam hier slechts één honkslag aan te pas, deze kwam van Luca van Gorkum en bracht de stand gelijk naar 6-6. In de tweede helft acht scoorde Quick vijfmaal, dankzij RBIs van Charles Gray, Olivier de Boer, Luca Muller en Pascal Zegwaard. Zo won de thuisploeg met 11-6

Box score (zaterdag)

Box score (zondag)

Stand in de vervolgcompetitie bovenste vier
Stand in de vervolgcompetitie onderste vijf

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse