Honkbal

Sem Robberse in trade van Blue Jays naar Cardinals

Foto: Daniel Shirey/MLB Photos via Getty Images)

Sem Robberse in trade van Blue Jays naar Cardinals

De trade deadline in Major League Baseball nadert en dat betekent dat teams die op jacht zijn naar de World Series titel nog een laatste poging doen om hun team te versterken voordat de ’transferdeadline’ verstrijkt. De Toronto Blue Jays hebben hun bullpen versterkt met topreliever Jordan Hicks, maar hebben in ruil voor hem Sem Robberse naar de St. Louis Cardinals gestuurd.

Robberse, bezig aan een goed seizoen in Double-A bij de New Hampshire Fisher Cats, werd door MLB.com gerangschikt als #7 prospect in de organisatie van de Blue Jays. In zijn eerste jaar in Double-A is hij 3-5 met een ERA van 4.06 en maakte hij bovendien zijn opwachting in de All-Star Futures Game afgelopen maand.

In de hoofdmacht van de Blue Jays raakte deze week closer Jordan Romano geblesseerd en dus moest het team uit Toronto op zoek naar versterking in de bullpen. Hun oog viel op Jordan Hicks en om deze reliever binnen te halen, moesten zij goede prospects naar St. Louis sturen. Naast Robberse maakt ook Adam Kloffenstein de overstap naar de Cardinals, aldus Jeff Passan van ESPN.

De 21-jarige pitcher uit Zeist zal naar verwachting bij de Cardinals door schuiven naar Triple-A, het hoogste niveau onder de Major League. Bij de Memphis Redbirds mag hij bewijzen dat hij dit seizoen al een debuut verdient in de Major League.

De Cardinals zijn na de New York Yankees het meest succesvolle team uit de geschiedenis van Major League Baseball en hebben supersterren als Nolan Arenado en Paul Goldschmidt in de selectie, maar draaien een teleurstellend seizoen en hebben de hoop op deelname aan de play-offs in dit seizoen opgegeven. Met Robberse en andere talenten die zij deze week binnenhalen, willen zij de komende jaren weer snel terugkeren aan de top van de National League Central Division.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal