EK U18 SB 2023

Softbalsters U18 ongeslagen naar tweede ronde EK

Foto: Grega Valancic

Softbalsters U18 ongeslagen naar tweede ronde EK

In de laatste wedstrijd van de eerste groepsfase van het EK stond voor Team Kingdom of the Netherlands U18 niets meer op het spel. Tegenstander Oostenrijk had eerder op de dag al verloren van Frankrijk en daardoor was de eerste plaats al zeker. Toch deed het Koninkrijksteam zijn sportieve plicht en werd Oostenrijk vanavond verslagen.

Het werd geen makkelijke wedstrijd. De Oostenrijkers kwamen in de tweede inning op 3-0 voorsprong, maar het Koninkrijksteam vocht zich terug. Een sac fly van Mirthe Weis en een wilde worp zorgden voor twee runs in de derde inning en Madelief Croone trok de stand in de vierde inning met een RBI triple gelijk. Croone werd zelf binnengeslagen door Mila Stolk, die op haar beurt de 5-3 scoorde op een grondbal van Chimney Netten. Millie de Roy van Zuijdewijn scoorde in dezelfde slagbeurt op een velders keuze nog een zesde Nederlandse run.

De Oostenrijkse slagploeg kende een bijzondere avond. Op reliever Eline Brandsma scoorden zij in de vijfde inning nog een run en in de zesde inning liefst drie runs. Brandsma kreeg in haar vier innings dus vier runs tegen op zes honkslagen, maar gooide wel tien (!) keer drie slag. Gelukkig konden de drie runs in de zesde inning geen kwaad, omdat het Koninkrijksteam eerder die inning al drie keer scoorde.

Tamar Biervliet zorgde in die inning voor het hoogtepunt van de wedstrijd met een three-run homerun naar het rechtsveld en hielp haar team daarmee naar de 9-7 overwinning en de status als ongeslagen groepswinnaar op weg naar de tweede ronde.

Als groepswinnaar van Groep C speelt Oranje morgen in de tweede groepsfase in Groep F om 11.45 tegen de nummer twee uit Groep A, zeer waarschijnlijk Israël. Om 16.30 uur volgt dan een grote test, want dan is Italië als winnaar van Groep B de volgende tegenstander. De Italianen zijn samen met Tsjechië en het Koninkrijksteam als enige nog ongeslagen. Op donderdagochtend om 9.30 uur is de nummer twee uit Groep D de laatste tegenstander uit de tweede ronde. Zowel Spanje als Groot-Brittannië en Ierland eindigden in die groep op drie overwinningen en één nederlaag en de WBSC Europe moet nog bekendmaken, hoe de top drie in die poule nu verdeeld wordt. Alle wedstrijden zie je sowieso op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 SB 2023