EK U18 SB 2023

Koninkrijksteam U18 opent Super Round met zege op Britten

Foto: Grega Valancic

Koninkrijksteam U18 opent Super Round met zege op Britten

Na een overwinning op Ierland al vroeg op de dag heeft Team Kingdom of the Netherlands U18 vandaag in de eerste wedstrijd van de Super Round van het EK ook Groot-Brittannië verslagen. In een spannende wedstrijd werd het 4-0 voor het Koninkrijksteam.

Heel lang ging het gelijk op in deze avondwedstrijd in Praag. Starting pitchers Lizzy Kwakernaak en Elena Clark-Wilson hielden de beide slagploegen in het eerste deel van de wedstrijd volledig in toom. Chimène Netten zorgde in de tweede inning met een tweehonkslag voor de nodige dreiging, maar de comebacker van Femke Franken werd gevangen en door de pitcher direct naar het tweede honk gegooid voor een dubbelspel.

In de vierde inning opende het Koninkrijksteam de score. Senna Grootings kwam dankzij geraakt werper op het honk, maar sneuvelde op het tweede honk bij de velders keuze voor Bente Zwanenburg, die zelf wel in scoringspositie kwam door het tweede honk te stelen. Tamar Biervliet, eerder op de dag al goed voor een homerun, sloeg met een honkslag het eerste punt van de wedstrijd binnen.

Twee innings later werd het definitieve gat geslagen. Kika Bonora opende de slagbeurt met een infield single en schoof door naar het tweede honk op de sac bunt van Kwakernaak. Bonora stal het derde honk en Senna Grootings kreeg vier wijd en stal direct het tweede honk. Snelheid zou een beslissende factor worden in deze inning en de hele wedstrijd, want Bonora scoorde hierna de 2-0 op een infield single van Bente Zwanenburg, die samen met Grootings vervolgens een perfecte double steal uitvoerde, waardoor Grootings het derde punt scoorde. Chimène Netten zorgde uiteindelijk met haar RBI single voor de genadeklap en de uiteindelijke 4-0 uitslag.

Lizzy Kwakernaak gooide een complete game shutout, waarin zij maar vier honkslagen tegen kreeg en zeven keer drie slag gooide. Al met al een uitstekende start van de Super Round voor de ploeg van bondscoach Sanne Bolhuis.

Morgen is om 12.15 uur Tsjechië de volgende tegenstander en in die wedstrijd staat plaatsing voor de finale op het spel. De Tsjechen verloren vanavond van Italië en staan net als Oranje nu op twee overwinningen en één nederlaag. De winnaar van dat duel plaatst zich voor de finale van het EK, die Italië al bijna niet meer kan mislopen.

Om 17.00 uur volgt dan nog de wedstrijd tegen Oekraïne. Beide wedstrijden zie je dankzij SDTV live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 SB 2023