EK U18 SB 2023

Softbalsters U18 houden dankzij overwinning op Ierland zicht op EK finale

Softbalsters U18 houden dankzij overwinning op Ierland zicht op EK finale

Met een overwinning op Ierland heeft Team Kingdom of the Netherlands U18 zich vanochtend vroeg als nummer twee uit Groep F geplaatst voor de Super Round. Dankzij deze overwinning heeft het team van bondscoach Sanne Bolhuis nog altijd een reële kans om de finale te halen.

Het Koninkrijksteam liet er tegen Ierland geen gras over groeien. Lizzy Kwakernaak kwam in de eerste inning met vier wijd op het honk en stal direct het tweede honk. Op een veldfout scoorde zij vervolgens het eerste punt van de wedstrijd. Daarmee was de rally nog niet voorbij, want Tamar Biervliet sloeg als volgende slagvrouw de bal diep in het midveld over het hek voor een two-run homerun, haar tweede homerun van het toernooi.

Een RBI single van Kika Bonora en een RBI double van Chimène Netten zorgden in de hieropvolgende innings voor nog eens twee runs. Meer dan genoeg run support voor starter Lizzy Kwakernaak, die vier shutout innings gooide en de win pakte. Senna van Montfoort kreeg in de vijfde inning ook geen runs tegen en zo kreeg het Koninkrijksteam de kans om de wedstrijd via de mercy rule tot een vervroegd einde te brengen.

Kwakernaak sloeg een honkslag en scoorde op de tweehonkslag in het linksveld van Senna Grootings. Bente Zwanenburg sloeg op haar beurt met een honkslag Grootings over de thuisplaat voor de 7-0 en maakte daarmee een einde aan de wedstrijd. Nu op naar de Super Round!

In de Super Round worden de top 3 van Groep E en de top 3 van Groep F samengevoegd. De onderlinge resultaten tegen de top 3 uit de eigen groep worden meegenomen en er worden nog drie wedstrijden gespeeld tegen de teams uit de andere poule. Dat betekent dat het Koninkrijksteam begint met één overwinning (Ierland) en één nederlaag (Italië) op zak.

Op donderdagavond is om 20.15 uur de nummer twee van Groep E de eerste tegenstander in de Super Round. In Groep E was Tsjechië de winnaar, werd Groot-Brittannië tweede en Oekraïne derde. Op vrijdag speelt het Koninkrijksteam om 12.15 uur tegen de Tsjechen een cruciaal duel voor plaatsing voor de finale, waarna om 17.00 uur Oekraïne de laatste tegenstander is.

Al deze wedstrijden zie je dankzij SDTV live op Honkbalsoftbal.tv!

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK U18 SB 2023