Pinch-runner Koen Halderman sneuvelt op het tweede honk. Korte stop Mick Vos is net te laat om een dubbelspel te maken.

HB Hoofdklasse

Commissie Strafzaken doet uitspraak na staking Twins Oosterhout – DSS/Kinheim


Foto: © Martine van Wely/MvW Fotografie

Commissie Strafzaken doet uitspraak na staking Twins Oosterhout – DSS/Kinheim

Op zondag stonden in Oosterhout Twins en DSS/Kinheim tegenover elkaar in een wedstrijd waarin de vijfde plaats op het spel stond en waarin de emoties hoog opliepen. Vanwege een opstootje werd de wedstrijd gestaakt en de Commissie Strafzaken van de KNBSB heeft inmiddels besloten dat DSS/Kinheim hieraan schuld had.

Jerzy van Gool werd voor de tweede keer in deze wedstrijd geraakt door een pitch van DSS/Kinheim werper Rick Rizvic. Hierna ontstond een bench clearing brawl, waardoor de scheidsrechters genoodzaakt waren de wedstrijd te staken.

Een strafzaak werd geopend en deze week deed de Commissie Strafzaken uitspraak. DSS/Kinheim werd aangewezen als aanstichter van de reden tot staken. “Door het opzettelijk werpen op het lichaam van de slagman van Twins zijn beide spelersbanken leeggelopen. Daarna hebben op het veld, na het dreigend toelopen van een van de reservespelers van DSS/Kinheim naar de geraakte slagman, diverse vechtpartijen plaatsgevonden waarop de scheidsrechters de wedstrijd gestaakt hebben.”, leest de verklaring van de commissie.

Als gevolg van deze uitspraak krijgt Twins Oosterhout krijgt een reglementaire 2-0 overwinning bijgeschreven en als straf krijgt DSS/Kinheim bovendien een boete van € 1.000,-. De Haarlemmers kunnen nog wel in beroep gaan tegen dit besluit.

De Commissie Strafzaken deelde bovendien nog schorsingen uit aan twee spelers van DSS/Kinheim en twee spelers van Twins Oosterhout als aanstichters van de bench clearing brawl.

Vanavond wordt de competitie in de Lucky Day Honkbal Hoofdklasse hervat met de twee wedstrijden die op donderdagavond vanwege de regen niet door konden gaan: Curaçao Neptunus – HCAW en Quick Amersfoort – DSS/Kinheim. In het weekend worden er ook weer acht wedstrijden gespeeld. Die zie je uiteraard allemaal live op Honkbalsoftbal.tv.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse