HB Hoofdklasse

Zowel Pirates als HCAW winnen, strijd om tweede plaats enorm spannend

Zowel Pirates als HCAW winnen, strijd om tweede plaats enorm spannend

Vanwege de regen konden op donderdag niet alle wedstrijden gespeeld worden. Bij Pirates en UVV was het veld op donderdagavond wel in orde, in Amersfoort en Rotterdam werd gekozen om op vrijdag in te halen.

Amsterdam Pirates – RCH-Pinguïns

Pirates kwam op donderdagavond snel op voorsprong. Mede dankzij een lead-off double en honkslagen van Tommy van de Sanden en Jules Cremer, stond het na één inning al 3-0 in Amsterdam. Dankzij RBI singles van Denzel Richardson en Alex Madera liepen de hoofdstedenaren in de vierde beurt uit tot 5-0. Een inning later werd er wederom tweemaal gescoord, dit keer sloeg Jorrit Penseel een belangrijke tweehonkslag. Zo liep Pirates uiteindelijk uit tot 9-0. RCH scoorde voor het eerst in de laatste inning, dankzij een 2-run homerun van Mart Blijleven. Eindstand, 9-2.

Box score

UVV – Twins Oosterhout

In Utrecht kon er ondanks de regen ook gespeeld worden op donderdagavond. De bezoekers uit Oosterhout wisten al snel op een 0-3 voorsprong te komen. Gijs van Zalingen sloeg het eerste punt binnen, die werd gescoord door Railison Bentura (honkslag). Een inning later was het Bentura met de RBI via een sacrifice fly. Van Zalingen kwam in de vierde inning tot scoren na een RBI single van Marnix Ruben. UVV scoorde in deze inning ook, Timothy Rojas kwam binnen op een single van Stefan Kuipers. Het lukte de thuis ploeg hierna niet meer om te scoren, de bezoekers lukte dat nog wel, mede dankzij een 2-run homerun van Yurdion Martie. Zo werd het uiteindelijk 1-6 op Sportpark de Paperclip.

Box score

Curaçao Neptunus – HCAW

Na een spannende wedstrijd in het Neptunus Familiestadion, waren het de bezoekers uit Bussum die aan het langste eind trokken. Neptunus kwam in de zesde inning op een 1-0 voorsprong door een RBI double van Rogear Bernadina. Beiden ploegen scoorden in de inning die volgde, waardoor het 2-1 werd. Bij Neptunus leek er geen vuiltje aan de lucht, tot het in de negende inning helemaal mis ging. Zonder een honkslag te slaan, kwam HCAW tweemaal tot scoren. Zo werd het dankzij vier maal vier wijd 2-3 in het voordeel van de ploeg van Danny Rombley.

Box score

Quick Amersfoort – DSS/Kinheim

In Amersfoort vond een ouderwets pitchersduel plaats. Er werd in negen innings, en minder dan twee uur, slechts één run gescoord. Deze kwam in de vijfde inning na honkslagen van Amarensio Franka en Jochem Koedijk. Op de klap van Koedijk kon Matis Crouwel scoren, hij kwam op het honk door een veldfout. Bij de Haarlemmers stond Nick Boxelaar negen innings op de heuvel, hierin gooide hij zes keer drie slag en kreeg slechts vier honkslagen tegen. Zijn tegenstander, Jack Wagner, deed het ook verdienstelijk. Ook Wagner gooide een complete game, alleen moest hij één onverdiend punt toelaten. Zo won DSS/Kinheim met 0-1.

Box score

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse