HB Hoofdklasse

Regenval resulteert in weinig actie in Lucky Day Hoofdklasse

Foto: Robert Bos

Regenval resulteert in weinig actie in Lucky Day Hoofdklasse

Vanwege de zware regenval die het gehele weekend over het land trok, kon er maar op weinig velden gespeeld worden. Op zaterdag werd er in Oosterhout en Bussum gespeeld, dit waren de enige wedstrijden dit weekeinde.

HCAW – Curaçao Neptunus

Het duel tussen HCAW en Neptunus duurde maar liefst elf innings op zaterdag. Neptunus kwam in de vijfde slagbeurt op voorsprong dankzij een RBI single van Dave Janssen. Hierop kon Mike Kelkboom scoren, hij kwam in de wedstrijd als pinch-runner voor Tony Krueger. Een inning later werd het 0-3, dankzij honkslagen van Rogear Bernadina, Christian Diaz (RBI) en John Polonius (RBI double). Een beurt later maakte HCAW een comeback. De stand werd van 0-3 omgezet tot 4-3. Drie singles op rij begonnen de inning, deze kwamen van Jeandro Tromp, Kevin Dirksen en Quintin de Cuba. Hierna volgden een aantal keer vier wijd en een veldfout, waardoor de Bussumers viermaal tot scoren kwamen. In de negende inning nam Neptunus de voorsprong weer in handen. Na vier wijd voor John Polonius en een honkslag van Dave Janssen kon er tweemaal gescoord worden. HCAW kwam in de tweede helft negen op gelijke hoogte dankzij een solo homerun van Delano Selassa. Met een stand van 5-5 na negen innings, was het tijd voor extra innings. Het duurde tot de elfde inning tot er een winnaar werd bepaald. De voorsprong kwam na een RBI double van Stijn van der Meer, later volgden RBI singles van Dwayne Kemp en Christian Diaz. Met een stand van 5-8 gooide Ryan Huntington de wedstrijd uit, hij verdiende de win bij Neptunus.

Box score

Twins Oosterhout – UVV

Op Sportpark de Slotbosse Toren wist de thuisploeg vrij eenvoudig te winnen van UVV. De bezoekers uit Utrecht kwamen wel meteen op voorsprong dankzij wat controleproblemen op de heuvel bij Twins. De thuisploeg kwam echter meteen met een antwoord en scoorde tweemaal in de tweede helft van de eerste inning. Ruben Marnix kon na een lead-off single scoren, ook Max Kops kwam over de thuisplaat na een RBI single van Railison Bentura. Twee beurten later werd het 4-1, dankzij een 2-RBI single van Luuk Bun. UVV kwam in de vijfde inning met een klein antwoord, Malcolm Marlin joeg de bal over de hekken voor een solo homerun. Hierna liep Twins uit tot 7-2, wat ook de einduitslag werd in Oosterhout.

Box score

De verregende wedstrijden worden pas op 14 en 15 augustus ingehaald. Komende week ligt de Lucky Day Hoofdklasse namelijk stil vanwege het Europees kampioenschap U23 in Oostenrijk. Op dinsdag neemt het team van bondscoach Sidney de Jong het om 19:30 op tegen het gastland.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse