Honkbal

De nieuwe werkplek van Jiandido Tromp

Foto: Grace Kosakowski

De nieuwe werkplek van Jiandido Tromp

International Jiandido Tromp (ex- Curaçao Neptunus) speelt dit seizoen voor de Lake Erie Crushers – een honkbalteam uit de Frontier League. Organisatorisch heeft deze League geen verband met de Major League Baseball. Wel verhuizen hun topspelers soms daar naartoe.
Een recent voorbeeld is J.D. Hammer, één van de pitchers van Lake Erie. Hij werd enkele weken geleden gecontracteerd door de Los Angeles Angels.

Prestaties door de jaren heen

De Crushers werden in 2009 kampioen; het naseizoen werd eveneens bereikt in de seizoenen 2011, 2013, 2014 en 2019. Dit seizoen zijn de prestaties minder.
Halverwege het seizoen staan de Crushers op de laatste plaats van de westelijke divisie (W/L: 27-41). Omdat de onderlinge verschillen tussen de teams in de tweede helft van de ranglijst niet groot zijn, zit er nog wel verbetering in. Maar veel verder dan een plek in de middenmoot zit er dit seizoen niet in.

Zelf maakt onze landgenoot een gemiddeld seizoen door.

  • AVG. > .256
  • OBP. > .341
  • OPS. > .661

Tromp is overigens niet de enige speler van Team Kingdom of the Netherlands die in de Frontier League actief is. Op het roster van de Ottawa Titans vinden we Sicnarf Loopstok terug.

Terug naar de Winter League van Nicaragua?

Tromp is de laatste twee seizoenen succesvol actief geweest in de Winter League van Nicaragua. Of dat er na afloop van het seizoen in de Frontier League opnieuw van komt is hier en nu nog niet bekend.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal